Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πεσκόφ: «Ο Πούτιν κοιμόταν. Τι θέλατε να βάλει ξυπνητήρι για το ντιμπέιτ;»

Πεσκόφ: «Ο Πούτιν κοιμόταν. Τι θέλατε να βάλει ξυπνητήρι για το ντιμπέιτ;»

Την ώρα που οι Ρώσοι τρίβουν τα χέρια τους μετά το βατερλό Μπάιντεν, τα ρωσικά Μέσα είχαν μια διακριτική αισιοδοξία.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ξύπνησε μέσα στη νύχτα για να παρακολουθήσει το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ και η Ρωσία δεν θα σχολιάσει κάτι που αφορά εσωτερικό ζήτημα της αμερικανικής πολιτικής, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πούτιν έχει επιδείξει αδιαφορία για το ενδεχόμενο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου και ο Πεσκόφ σχολίασε ότι η Μόσχα έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί.

«Κοιτάξτε, δεν νομίζω να περιμένετε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα βάλει ξυπνητήρι για να ξυπνήσει πριν ξημερώσει και να δει το ντιμπέιτ στις ΗΠΑ. Έχουμε πολλά ζητήματα που είναι πραγματικά σοβαρά για τη χώρα μας, τα οποία αφορούν εμάς. Αυτά είναι τα ζητήματα τα οποία διαχειρίζεται ο πρόεδρός μας. Οι τηλεμαχίες στις ΗΠΑ δεν αποτελούν μέρος των βασικών ζηττημάτων στην ατζέντα», απάντησε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν παρακολούθησε την τηλεμαχία.

Η Ρωσία προέκυψε πολλές φορές ως θέμα στην τηλεμαχία των δύο ανδρών, καθώς τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ θέλησαν να αναμετρηθούν στην εξωτερική πολιτική. Μάλιστα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μέτρησε ότι οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν το όνομα «Βλαντιμίρ Πούτιν» επτά φορές και τη λέξη «Ρωσία» 16 φορές ο Τραμπ και καμία ο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι, αν οι ΗΠΑ είχαν έναν «πραγματικό πρόεδρο», τον οποίο θα σεβόταν ο Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα είχε ποτέ εισβάλει στην Ουκρανία μπροστά στα μάτια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν απάντησε: «Προχώρα, άσε τον Πούτιν να μπει μέσα και να ελέγξει την Ουκρανία, και μετά να προχωρήσει στην Πολωνία και σε άλλα μέρη. Τότε να δεις τι θα συμβεί. Δεν έχεις ιδέα για τι κόλαση μιλάμε».

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο Πούτιν είπε ότι δεν πιστεύει πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα κάνει κάποια διαφορά για τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε, ότι η Ρωσία «δεν έχει παρέμβει ποτέ σε προεκλογικές εκστρατείες». Η Μόσχα είναι γνωστό πως έχει κατηγορηθεί από πολλές δυτικές χώρες ότι έχει παρέμβει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπάιντεν και η «Σοβιετική Αυτοκρατορία»

Τα ρωσικά ΜΜΕ επέμειναν επίσης στα σχόλια του Μπάιντεν ότι το Κρεμλίνο δεν θα περιοριστεί στην κατάκτηση της Ουκρανίας και πως «ο Πούτιν θέλει να αποκαταστήσει τη Σοβιετική Αυτοκρατορία», ενώ χαρακτήρισε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Μόσχα θα προτιμούσε τον Τραμπ  στην προεδρία. Αρχικά οι Ρώσοι έχουν κατηγορηθεί για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές ενάντια στη Χίλαρι Κλίντον, της οποίας η ήττα οδήγησε στην πρώτη θητεία Τραμπ. Το αποτέλεσμα αυτής μπορεί να κριθεί ως θετικό για τη Ρωσία, με την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα.

Τα ρωσικά ΜΜΕ κράτησαν ουδέτερο τόνο απέναντί στον Τραμπ, σε αντίθεση με τον Τζο Μπάιντεν, τον οποίον βρήκαν ευκαιρία να ειρωνευτούν πως «μπέρδευε τα λόγια του», «τραύλιζε» ή »ήταν εκτός τόπου και χρόνου».  Όμως πρόβαλαν επίσης τη δήλωση Τραμπ από το ντιμπέιτ ότι «η Ουκρανία δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο» και αντιμετωπίζει εξαιτίας του Μπάιντεν «και των ανόητων αποφάσεών του» μεγάλες απώλειες.

Απ’ την άλλη, στο μιντιακό ρωσικό τοπίο δεν υπάρχει φανερός ενθουσιασμός για τον Τραμπ, παρότι είναι σχεδόν βέβαιο πως αν εκλεγεί θα διακόψει την βοήθεια στην Ουκρανία. Μάλιστα αποκάλεσε τον Ζελένσκι ως τον καλύτερο πωλητή. «Κάθε φορά που επιστρέφει από την Ουάσινγκτον κουβαλά μαζί του 60 δισ. δολάρια». Περισσότερα για το ντειμπέιτ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024