Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οκταπλάσιο τέλος για τα διαζύγια για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο

Ρωσία: Οκταπλάσιο τέλος για τα διαζύγια για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο

Η Ρωσία καταγράφει σημαντική αύξηση στα διαζύγια και σχεδιάζει να οκταπλασιάσει το τέλος για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρωσία σχεδιάζει να οκταπλασιάσει το τέλος για τα διαζύγια. Με την απόφασή της αυτή η Μόσχα σχεδιάζει παράλληλα να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να τερματίσουν τον γάμο τους.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα RBC, την οποία επικαλείται το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας συνέταξε μια πρόταση για την αύξηση του τέλους διαζυγίου στα 5.000 ρούβλια (58,75 δολάρια) από 650 ρούβλια ως μέρος μιας ευρύτερης αύξησης των κρατικών δασμών για διάφορες υπηρεσίες.  Βάσει της ίδια πρότασης το τέλος για τους γάμους θα παραμείνει αμετάβλητο στα 350 ρούβλια.

Ακριβά διαζύγια

Αν η πρόταση αυτή εγκριθεί, αυτό θα σημάνει ότι το κόστος για τα διαζύγια θα ισοδυναμεί περίπου με το ένα τέταρτο του κατώτατου μηνιαίου μισθού της Ρωσίας. Η Ρωσία κατέγραψε 683.700 διαζύγια το 2023, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Αυτό είναι περισσότερο από 5% αύξηση σε σχέση με τα προπολεμικά επίπεδα και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιελάμβανε επίσης τριπλάσια αύξηση των τελών για αλλαγές ονομάτων στα επίσημα έγγραφα και αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις για την υποβολή καταγγελιών στην αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της χώρας σε 400.000 ρούβλια από 35.000 ρούβλια.

Η εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία συνεχίζει να ασκεί πίεση στα δημόσια οικονομικά. Η Ρωσία έχει δημοσιονομικό έλλειμμα από τα τέλη του 2022, κάτι που αντανακλά το μεγάλο κόστος του πολέμου του Πούτιν που περιλαμβάνει υψηλά μπόνους στρατολόγησης για να δελεάσουν περισσότερους πολεμιστές εν μέσω σημαντικών απωλειών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα τα σχέδιά της για αύξηση των φόρων για τις επιχειρήσεις και τους υψηλόμισθους που θα αρχίσουν να αποφέρουν πρόσθετα έσοδα στον προϋπολογισμό το 2025.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024