Ρωσία: Οκταπλάσιο τέλος για τα διαζύγια για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο
Η Ρωσία καταγράφει σημαντική αύξηση στα διαζύγια και σχεδιάζει να οκταπλασιάσει το τέλος για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρωσία σχεδιάζει να οκταπλασιάσει το τέλος για τα διαζύγια. Με την απόφασή της αυτή η Μόσχα σχεδιάζει παράλληλα να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να τερματίσουν τον γάμο τους.
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα RBC, την οποία επικαλείται το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας συνέταξε μια πρόταση για την αύξηση του τέλους διαζυγίου στα 5.000 ρούβλια (58,75 δολάρια) από 650 ρούβλια ως μέρος μιας ευρύτερης αύξησης των κρατικών δασμών για διάφορες υπηρεσίες. Βάσει της ίδια πρότασης το τέλος για τους γάμους θα παραμείνει αμετάβλητο στα 350 ρούβλια.
Ακριβά διαζύγια
Αν η πρόταση αυτή εγκριθεί, αυτό θα σημάνει ότι το κόστος για τα διαζύγια θα ισοδυναμεί περίπου με το ένα τέταρτο του κατώτατου μηνιαίου μισθού της Ρωσίας. Η Ρωσία κατέγραψε 683.700 διαζύγια το 2023, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Αυτό είναι περισσότερο από 5% αύξηση σε σχέση με τα προπολεμικά επίπεδα και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.
Το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιελάμβανε επίσης τριπλάσια αύξηση των τελών για αλλαγές ονομάτων στα επίσημα έγγραφα και αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις για την υποβολή καταγγελιών στην αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της χώρας σε 400.000 ρούβλια από 35.000 ρούβλια.
Η εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία συνεχίζει να ασκεί πίεση στα δημόσια οικονομικά. Η Ρωσία έχει δημοσιονομικό έλλειμμα από τα τέλη του 2022, κάτι που αντανακλά το μεγάλο κόστος του πολέμου του Πούτιν που περιλαμβάνει υψηλά μπόνους στρατολόγησης για να δελεάσουν περισσότερους πολεμιστές εν μέσω σημαντικών απωλειών.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα τα σχέδιά της για αύξηση των φόρων για τις επιχειρήσεις και τους υψηλόμισθους που θα αρχίσουν να αποφέρουν πρόσθετα έσοδα στον προϋπολογισμό το 2025.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις