Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Τι σκέφτονται οι Δημοκρατικοί για το μέλλον του μετά το debate με τον Τραμπ;

Τζο Μπάιντεν: Τι σκέφτονται οι Δημοκρατικοί για το μέλλον του μετά το debate με τον Τραμπ;

Άραγε η πρώτη αναμέτρηση με τον πολιτικό αντίπαλό του σήμανε το τέλος της εξουσίας του;

Πανικός φαίνεται να επικρατεί μεταξύ των Δημοκρατικών μετά την εικόνα του Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, φαίνεται πως η απόδοση του αμερικανού προέδρου απογοήτευσε τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος με αποτέλεσμα κάποιοι να σκέφτονται σοβαρά αυτό που κάποτε έμοιαζε αδιανόητο, δηλαδή την αντικατάστασή του στο ψηφοδέλτιο.

Στρατηγικοί σύμβουλοι που βρίσκονται κοντά σε τρεις πιθανούς υποψηφίους των Δημοκρατικών δήλωσαν στο Politico ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του debate βομβαρδίστηκαν με γραπτά μηνύματα μέσω των οποίων τους ζητούνταν να βγει ο υποψήφιός τους μπροστά ως εναλλακτική λύση για τον Τζο Μπάιντεν.

«Καταστροφή»

Ένας άλλος σύμβουλος αποκάλυψε πως είχε δεχτεί τουλάχιστον 12 μηνύματα που μιλούσαν για «καταστροφή» και πως το κόμμα «πρέπει να κάνει κάτι», παραδεχόμενοι πως δεν μπορούν να γίνουν πολλά, εκτός και αν ο Μπάιντεν κάνει στην άκρη.

«Δεν γυρνάς την πλάτη σου εξαιτίας μίας εμφάνισης»

Υποστηρικτής του Μπάιντεν δήλωσε ότι ήρθε η ώρα ο πρόεδρος να τερματίσει την εκστρατεία του. Χαρακτήρισε τη βραδιά του Μπάιντεν ως «τη χειρότερη εμφάνιση στην ιστορία» και είπε πως ήταν τόσο «κακός που κανείς δεν θα δώσει σημασία στα ψέματα του Τραμπ».

Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ

«Ο Μπάιντεν πρέπει να αποχωρήσει. Χωρίς αμφιβολία», πρόσθεσε ο ίδιος σε γραπτό μήνυμα, προτείνοντας ένα εναλλακτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τους κυβερνήτες του Μέριλαντ και του Μίσιγκαν.

«Δεν γυρίζεις την πλάτη σου…»

Τουλάχιστον δύο εξέχοντες πιθανοί υποψήφιοι για το 2028 —ο κυβερνήτης του Ιλινόις  J.B. Pritzker και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom— παρέμειναν στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν μετά την εμφάνισή του στο debate, με τον Newsom να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν γυρνάς την πλάτη σου εξαιτίας μίας εμφάνισης», με τον ίδιο να αναρωτιέται «τι είδους κόμμα το κάνει αυτό;».

«Η μόνη μας ελπίδα είναι να αποσυρθεί, να έχουμε ένα συνέδριο με διαπραγματεύσεις ή να πεθάνει»

Επιπλέον όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί απάντησε πως η συζήτηση αυτή είναι «περιττή» και «καθόλου χρήσιμη».

Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος έδειξε να ζορίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησής του με τον πολιτικό του αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ. Φυσικά αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσε τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του καθώς η καταλληλότητά του για το αξίωμα αμφισβητείται πλέον ανελλιπώς, με βασικό παράγοντα τα 81 του έτη.

«Διαφορετικά, είμαστε τελειωμένοι»

Επί εβδομάδες, οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν ότι μία καλή εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο debate θα έκλεινε επιτέλους ορισμένα στόματα, αντ’ αυτού συνέβη το αντίθετο.

Οι σκέψεις του κόμματος, αν και είναι απίθανο να οδηγήσουν στην πτώση του Μπάιντεν από την κορυφή του ψηφοδελτίου, σίγουρα αντανακλούν μία σημαντική στροφή στην εκστρατεία.

Η ιστορία έχει δείξει πως οι εν ενεργεία πρόεδροι υπολειτουργούν κατά τη διάρκεια των debate, λόγω των τεράστιων απαιτήσεων της δουλειάς τους πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ελάχιστος χρόνος να προετοιμαστούν για την αναμέτρηση.

«Η μόνη μας ελπίδα είναι να αποσυρθεί, να έχουμε ένα συνέδριο με διαπραγματεύσεις ή να πεθάνει. Διαφορετικά, είμαστε τελειωμένοι», δήλωσε ένας σύμβουλος των Δημοκρατικών.

«Είναι ο μόνος που κέρδισε τον Τραμπ και θα το ξανακάνει»

Στην απέναντι όχθη, η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν αντέδρασε στις επικρίσεις και υπενθύμισε σε όλους ότι «είναι το μόνο πρόσωπο που έχει νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και θα το ξανακάνει!».

Ντόναλντ Τραμπ

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Jen O’Malley Dillon, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν «παρουσίασε ένα θετικό και νικηφόρο όραμα για το μέλλον της Αμερικής», ενώ ο Τραμπ «προσέφερε ένα σκοτεινό και οπισθοδρομικό παράθυρο για το πώς θα μοιάζει η Αμερική αν ξαναπατήσει το πόδι του στον Λευκό Οίκο».

Η Stephanie Cutter, σύμβουλος των Δημοκρατικών, δήλωσε: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και αυτό δεν αλλάζει εξαιτίας μιας επίδοσης στο debate».

Η ίδια δήλωσε: «Πρέπει να ηρεμήσουμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, διότι ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα δεν κέρδισε ψηφοφόρους απόψε».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024