Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκαλύπτει το αγαπημένο του κινηματογραφικό soundtrack

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκαλύπτει το αγαπημένο του κινηματογραφικό soundtrack

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος είναι γνωστός για τις ασυνήθιστες μουσικές επιλογές στις ταινίες του, αποκάλυψε ποιο soundtrack είναι το αγαπημένο του.

Όταν πρόκειται για soundtrack ταινιών, δεν υπάρχει έλλειψη από εκπληκτικά κομμάτια.

Είτε είστε οπαδός των εκπληκτικών ορχηστρικών μελωδιών, όπως στον Πόλεμο των Άστρων ή τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είτε ίσως ταινιών που χρησιμοποιούν ποπ μουσική, όπως το «Ένας Αμερικανός Λυκάνθρωπος στο Λονδίνο».

Το soundtrack γράφτηκε από τον Τζακ Νίτσε με τον Ταραντίνο να διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται καν να δει κανείς την ταινία για να εκτιμήσει τη μουσική

Φυσικά, τα soundtracks δεν περιορίζονται μόνο στο Χόλιγουντ, με τις ταινίες του Μπόλιγουντ να προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό εμβληματικών soundtracks.

Βασικά, υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τη μουσική στις ταινίες. Ο ίδιος ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει χρησιμοποιήσει τη μουσική με διάφορους τρόπους στις δικές του ταινίες, με τις μουσικές επιλογές του να αντικατοπτρίζουν συχνά το γούστο του.

Τώρα, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ποιο soundtrack ταινίας είναι το αγαπημένο του, μιλώντας στο Uncut.

Στη συνέντευξη, ο Ταραντίνο επέλεξε τους δέκα αγαπημένους του δίσκους, στους οποίους θα έπρεπε φυσικά να περιλαμβάνεται και ένα soundtrack ταινίας.

Ο Ταραντίνο επέλεξε στη λίστα του μια σειρά από soundtracks ταινιών, αλλά υπήρχε ένα που ξεκαθάρισε ότι είναι το αγαπημένο του.

«Φινετσάτη μουσική»

Στην περίπτωση του σκηνοθέτη των Kill Bill και Django: Ο τιμωρός, πρόκειται για το soundtrack της ταινίας Εκδίκηση πάθους.

Η Εκδίκηση πάθους είναι ένα θρίλερ που γυρίστηκε το 1990 και σκηνοθετήθηκε από τον Τόνι Σκοτ, στις άλλες δουλειές του οποίου περιλαμβάνονται τα Top Gun και Μέρες κεραυνού. Οι θαυμαστές του έργου του Ταραντίνο μπορεί επίσης να γνωρίζουν το όνομα του Σκοτ, καθώς ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Ιλιγγιώδης έρωτας, την οποία υπογράφει ο Ταραντίνο.

Το soundtrack γράφτηκε από τον Τζακ Νίτσε με τον Ταραντίνο να διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται καν να δει κανείς την ταινία για να εκτιμήσει τη μουσική.

Ο ίδιος δήλωσε: Από όλα τα soundtrack, αυτό είναι το καλύτερο. Είναι από μια ταινία του Τόνι Σκοτ -σκηνοθέτησε το Ιλιγγιώδης έρωτας- και είναι μια πολύ πλούσια, φινετσάτη μουσική».

Η ταινία παρουσιάζει τον πιλότο μαχητικού αεροσκάφους Τζέι Κόχραν, τον οποίο υποδύεται ο Κέβιν Κόστνερ, μετά τη συνταξιοδότησή του από το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Κόχραν πηγαίνει να επισκεφτεί τον φίλο του Τίμπεϊ στο Μεξικό, όπου γνωρίζει τη σύζυγο του φίλου του, Μιρίγια.

Καθώς γνωρίζονται καλύτερα, το ζευγάρι ερωτεύεται. Δεδομένου ότι η Μιρίγια δεν είναι απλώς παντρεμένη, αλλά παντρεμένη με κάποιον που είναι ισχυρός στον υπόκοσμο του Μεξικού, αυτό σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα.

Μπορεί να έχει την έγκριση του Ταραντίνο για το soundtrack, αλλά η ίδια η ταινία αποδείχθηκε μη δημοφιλής στους κριτικούς, συγκεντρώνοντας μόλις 30% στο Rotten Tomatoes.

*Με πληροφορίες από: Unilad | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024