Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Έντι Μέρφι αρνήθηκε να πάρει κοκαΐνη με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον Τζον Μπελούσι

Όταν ο Έντι Μέρφι αρνήθηκε να πάρει κοκαΐνη με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον Τζον Μπελούσι

Η συγκεκριμένη στιγμή συνέβαλε στο να συνειδητοποιήσει ο ηθοποιός ότι «απλά δεν τον ενδιέφεραν» τα ναρκωτικά.

Ο Έντι Μέρφι ανέφερε ότι ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο Τζον Μπελούσι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να τον πείσουν να μείνει μακριά από τα ναρκωτικά.

«Όχι, είμαι εντάξει»

Ενώ εμφανίστηκε στο podcast The Interview των New York Times, ο 63χρονος ηθοποιός θυμήθηκε μια βραδινή έξοδο με τα είδωλα της κωμωδίας τη δεκαετία του 1980, κατά τη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε την πρότασή τους να δοκιμάσει κοκαΐνη.

Στο podcast, ο Μέρφι είπε ότι η μοίρα θρυλικών καλλιτεχνών όπως ο Πρινς, ο Μάικλ Τζάκσον και ο Έλβις Πρίσλεϊ είναι «προειδοποιητικές ιστορίες για μένα» – και ο λόγος που αποφεύγει τα ναρκωτικά μέχρι σήμερα

Οι τρεις τους είχαν βγει σε ένα μπαρ και ο Μέρφι ήταν μόλις 19 ετών τότε, όπως θυμήθηκε. «Ήμουν εγώ, ο [[Τζον] Μπελούσι και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς», είπε ο απόφοιτος του Saturday Night Live στο podcast. «Άρχισαν να παίρνουν κόκα και εγώ έλεγα: «Όχι, είμαι εντάξει».

Ενθυμούμενος τις σκέψεις που είχε εκείνη την στιγμή, ο πρωταγωνιστής του Beverly Hills Cop είπε: «Δεν κρατούσα κάποια ηθική στάση. Απλά δεν με ενδιέφερε. Το να μην έχω την επιθυμία ή την περιέργεια, θα έλεγα ότι πρόκειται για πρόνοια».

«Ο Θεός με πρόσεχε εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ναρκοπέδιο

Ο Μέρφι δήλωσε ότι, ειδικά ως ανερχόμενος κωμικός, δεν ήθελε να κάνει κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία του.

«Όταν γίνεσαι διάσημος πολύ νέος, ειδικά ένας μαύρος καλλιτέχνης, είναι σαν να ζεις σε ένα ναρκοπέδιο», είπε στο The Interview. «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πατήσεις σε νάρκη. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να συμβεί κάτι που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα».

«Αλλά εγώ αγνοούσα το γεγονός ότι βρισκόμουν σε ένα ναρκοπέδιο», πρόσθεσε.

Επεξηγώντας περαιτέρω αυτή την αναλογία, ο Μέρφι – ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο SNL σε ηλικία μόλις 19 ετών – είπε ότι οι βόμβες ήταν «τα πάντα».

«Φανταστείτε να είστε νέοι και να έχετε τον κόσμο στα πόδια σας», είπε. «Κανείς δεν λέει «όχι» και όλοι θέλουν να είναι γύρω σου. Δοκιμάζεις όλα τα είδη των πραγμάτων και μπλέκεις σε όλα τα είδη των πραγμάτων».

«Αυτό είναι που καταστρέφει τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Μπελούσι πέθανε από υπερβολική δόση το 1982 σε ηλικία 33 ετών, ενώ ο Γουίλιαμς αυτοκτόνησε το 2014 μετά από έναν εφ’ όρου ζωής αγώνα με την κατάθλιψη. Ήταν 63 ετών.

Στο podcast, ο Μέρφι είπε ότι η μοίρα θρυλικών καλλιτεχνών όπως ο Πρινς, ο Μάικλ Τζάκσον και ο Έλβις Πρίσλεϊ είναι «προειδοποιητικές ιστορίες για μένα» – και ο λόγος που αποφεύγει τα ναρκωτικά μέχρι σήμερα.

«Δεν πίνω», αποκάλυψε. «Κάπνισα ένα τσιγαριλίκι για πρώτη φορά όταν ήμουν 30 ετών».

*Με πληροφορίες από: The People | Kεντρική φωτογραφία θέματος:  Wikimedia Commons

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024