Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Barbaras Rhabarberbar: Ο πιο viral γλωσσοδέτης του διαδικτύου

Barbaras Rhabarberbar: Ο πιο viral γλωσσοδέτης του διαδικτύου

Η γερμανική γλώσσα όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να λάμψει εξαιτίας ενός ραπ γλωσσοδέτη των Μπόντο Βάρτκε και Μάρτι Φίσερ.

Τα γερμανικά έχουν προσφέρει μερικές από τις πιο σπαρταριστές λέξεις για το σαγόνι στην ιστορία της ανθρώπινης γλώσσας.

Fußbodenschleifmaschinenverleih (κατάστημα ενοικίασης μηχανημάτων λείανσης δαπέδων), κανείς;

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, πρώην υπουργός Άμυνας με ένα φοβερά δύσκολο όνομα, θεωρούνταν εδώ και καιρό πιθανή διάδοχος της σχετικά εύκολα προφερόμενης πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σε μια συνέχεια που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, η επιτυχημένη Μπάρμπαρα προσλαμβάνει προσωπικό για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση: μια «έξυπνη, γοητευτική και πολυδιαβασμέν绬 bisexual γυναίκα με το όνομα Μπάρμπελ

Η παραίτηση της Κραμπ-Καρενμπάουερ από επικεφαλής του κόμματος των συντηρητικών αποτέλεσε ανακούφιση για τους παρουσιαστές ειδήσεων σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τρισύλλαβο Όλαφ Σολτς. Η Σαμπίνε Λεουτχάουζερ-Σναρρενμπέργκερ, κάποτε ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης (και) γλωσσοδέτης, δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στο υπουργικό του συμβούλιο.

@jamesandjasmin Can barely tell the difference 😅😂🇩🇪 dc: @Stephanie #dance #viral #couple ♬ Barbaras Rhabarberbar – Bodo Wartke & Marti Fischer

Κέικ ραβέντι

Τώρα η γερμανική γλώσσα, την οποία μιλούν περίπου 100 εκατομμυρία Ευρωπαίοι, μετατρέπει τις αγκαθωτές ιδιαιτερότητές της σε πλεονέκτημα με την αγκαλιά των social media, στα οποία έχει προκληθεί μια παγκόσμια επιστροφή του λεξιλογίου της, ακόμη και μεταξύ των ανθρώπων που δεν μιλούν τη γλώσσα.

Το μεγαλύτερο αστέρι του γλωσσικού φαινομένου είναι ο Μπόντο Βάρτκε, 47 ετών, ένας καλλιτέχνης καμπαρέ, θεατρικός συγγραφέας και πιανίστας με έδρα το Βερολίνο, ο οποίος έχει ένα αξιοσημείωτο χάρισμα στην ομιλία.

Η χορογράφος Kaycee Stroh, Αμερικανοί influencers, Βαυαροί μοναχοί, ένα ζευγάρι που φορούσε dirndl και lederhosen, ένας καλλιτέχνης τσίρκου που χρησιμοποιούσε μαστίγια και δύο Αυστραλοί σε μια τουαλέτα, όλοι χόρεψαν στο ρυθμό

Τα τραγούδια του – περίπλοκες ραπ ιστορίες που ξετυλίγονται από υπάρχουσες γερμανικές γλωσσοδέτες και συνοδεύονται από συναρπαστικούς ρυθμούς – έχουν συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια προβολές στο TikTok και το YouTube, ξεκινώντας με το Der dicke Dachdecker, για έναν οικοδόμο, και καταλήγοντας στο Barbaras Rhabarberbar (Το μπαρ της Μπάρμπαρα με τα κέικ ραβέντι) μέρη Ι και ΙΙ.

Barbaras Rhabarberbar

Σε αυτές τις τεράστιες επιτυχίες, ο Βάρτκε και ο μουσικός συνεργάτης του, Μάρτι Φίσερ, αφηγούνται την ιστορία «μια φορά κι έναν καιρό»,  μιας ιδιοκτήτριας μπαρ ονόματι Μπάρμπαρα, η οποία μαγεύει όλους όσους δοκιμάζουν το κέικ ραβέντι της, συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας βαρβάρων με θαμνώδη γένια, που πίνουν μπύρα και φέρνουν τον μπαρμπέρη τους εκεί για να δοκιμάσουν μια μπουκιά.

Σε μια συνέχεια που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, η επιτυχημένη Μπάρμπαρα προσλαμβάνει προσωπικό για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση: μια «έξυπνη, γοητευτική και πολυδιαβασμέν绬 bisexual γυναίκα με το όνομα Μπάρμπελ. Οι δυο τους ερωτεύονται, παντρεύονται με την παρουσία βαρβάρων που ψήνουν μπάρμπεκιου και κέικ με ραβέντι στο μενού. Μήνες αργότερα, ένα παιδί γεννιέται και στη συνέχεια μεγαλώνει στο μπαρ από την Μπάρμπαρα, την Μπάρμπελ και τους στοργικούς βαρβάρους.

Με άλλα λόγια, ένα Rhabarber-Barbara-Barbara-Barbarenbartbarbier-Bierbar-Bierbar-Baby.

@milad.on.the.run Since this is german track, I had to do the challenge. Don’t take life too serious friends 😜✌🏽 #dance #dancechallenge #barbara #suit #uniform #barbarasrhabarberbar #dc @Stephanie ♬ Barbaras Rhabarberbar – Bodo Wartke & Marti Fischer

«Δεν μιλάω γερμανικά, αλλά να πάρει, αυτό ήταν φωτιά»

Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να γίνει το αρχικό βίντεο viral, πρώτα στη Γερμανία, όπου ο Βάρτκε και ο Φίσερ ξεπέρασαν για λίγο την Beyoncé στα μουσικά charts του TikTok, στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη και τελικά σε όλο τον κόσμο.

Η χορογράφος Kaycee Stroh, Αμερικανοί influencers, Βαυαροί μοναχοί, ένα ζευγάρι που φορούσε dirndl και lederhosen, ένας καλλιτέχνης τσίρκου που χρησιμοποιούσε μαστίγια και δύο Αυστραλοί σε μια τουαλέτα, όλοι χόρεψαν στο ρυθμό, ενώ προσπαθούσαν να κάνουν Lip sync. Η σεφ του YouTube Sally Özcan έψησε ένα κέικ με ραβέντι με το τραγούδι.

Πολλά από τα σχόλια στο διαδίκτυο κάτω από τα πρωτότυπα αποσπάσματα είναι στα αγγλικά. «Δεν μιλάω γερμανικά, αλλά να πάρει, αυτό ήταν φωτιά», έγραψε ένας χρήστης του Instagram.

«Απλά καταπληκτικό, δεν καταλαβαίνω τίποτα, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω», ανέφερε ένας άλλος. Μια αγγλική εκδοχή από, ναι, τη Σάντα Μπάρμπαρα, βοήθησε στην αποκρυπτογράφηση των στίχων και τα γερμανικά βίντεο τελικά έλαβαν αγγλικούς υπότιτλους.

Οι μιμητές τότε ξεκίνησαν το show τους, με τον Γάλλο κωμικό David Castello-Lopes να χαροποιεί τους θαυμαστές του καταφέρνοντας να κατακτήσει τον στίχο με μια γλυκιά γαλλική προφορά, ενώ ακολούθησαν οι σπαρταριστές σουηδικές και δανέζικες εκδοχές.

@zoeinthezone Here’s more literal English #translation of #barbara #rhabarber I give it a 88.8% accuracy 🤓 @Stephanie @CHRISTINA STASII @Bodo Wartke @Marti Fischer #germanrap #fyp #foryou #foryoupage ♬ Barbaras Rhabarberbar – Bodo Wartke & Marti Fischer

«Νομίζω ότι εξέπληξε πολλούς ανθρώπους το γεγονός ότι η γερμανική γλώσσα μπορεί να ακούγεται τόσο ωραία», δήλωσε ο Βάρτκε, επισημαίνοντας τους επαίνους για τις «πολύ καθαρές» ρίμες του.

«Υπάρχουν ορισμένα στερεότυπα για τη Γερμανία – δεν ξέρουμε να διασκεδάζουμε, δεν έχουμε αίσθηση του χιούμορ, η γλώσσα μας ακούγεται εντελώς επιθετική. Και τότε βλέπεις τον Μάρτι και εμένα να διασκεδάζουμε ραπάρωντας αυτό το τραγούδι, να χορεύουμε και να κάνουμε μουσική από τα γερμανικά. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις γερμανικά για να συμμετέχεις στη διασκέδαση».

Ο Βάρτκε, που πολλοί λένε ότι θα πρέπει να σηκώσει τη γερμανική σημαία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους, οφείλει πολλά στο χιπ-χοπ, ιδίως τη γνώση του μέτρου και της ρίμας. Αποκαλεί τον Eminem τον Μπετόβεν του flow. Ο Γερμανός συνθέτης «πήρε μοτίβα, τα συμπύκνωσε και τα διαφοροποίησε – μια απίστευτη επανάσταση στην κλασική μουσική. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ραπάρει ο Eminem. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο μετά».

Είπε όμως ότι βρίσκει επίσης πολλή έμπνευση από ιστοσελίδες λογοθεραπείας που συνιστούν γλωσσοδέτες σε ανθρώπους που ανακτούν τις ικανότητές τους μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

@jetwithamanda THE ENGLISH VERSION YOU’VE BEEN WAITING FOR!🇩🇪🇺🇸 Barbara’s Rhabarberbar auf Englisch | Barbara’s Rhubarb Bar in English 🎉 This one is for all of you out there who have had this song stuck in your head for weeks (or even months) but have been unable to sing along! Now you can! 🎶 I also threw in some dance moves from @Stephanie and @CHRISTINA STASII to really bring it all together! 👯‍♀️ @Cost n’ Mayor and @KayCee Stroh perhaps you can bring the English version to life with your fabulous dance skills!! VIELEN DANK to the legendary @Bodo Wartke and @Marti Fischer for the gift that keeps on giving 🎁 Barbara’s Rhubarb Bar, in English, with the dance moves. Bon Apetit. Enjoy! #barbara #rhubarb #rhabarber #rhabarberbarbara #einversuch #onetake #barbaradance #barbaren #tonguetwister #zungenbrecher #germanrap #tonguetwisters #germantiktok #bodowartke #martifischer #rap #raptonguetwisters #barbararhubarb #rhubarbbarbara #barbarasrhabarberbar #germansong #ohrwurm #barbarasong #germansongs #actress ♬ Barbaras Rhabarberbar – Bodo Wartke & Marti Fischer

*Με πληροφορίες από: Guardian

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024