Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Η τσιγκουνιά στη ζωή

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Η τσιγκουνιά στη ζωή

Η τσιγγουνιά αποτελεί ένα βαθιά συναισθηματικό ζήτημα κι αυτό γιατί από πίσω της ”κρύβεται” ο φόβος της εκμετάλλευσης.

H Όλγα Λαφαζάνη, δημοσιογράφος, και η Γεωργία – Χριστίνα Κανελλοπούλου, ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την τσιγκουνιά.

H ειδικός αρχικά όρισε ποια είναι η έννοια του τσιγγούνη ανθρώπου.

Μια κοινή παρανόηση πολλών είναι να θεωρείται ως τσιγγούνης αυτός ο άνθρωπος που κάνει οικονομία ή σωστή αποταμίευση, αλλά δεν είναι σωστό. Τσιγγούνης είναι αυτός που θέλει τις περισσότερες φορές να παίρνει και λιγότερες να δίνει.

Το προφίλ ενός τσιγγούνη

Επιπλέον οι ερωτήσεις κάποιου που είναι τσιγγούνη περιστρέφονται γύρω από το χρήμα, είναι εμμονή, σύμφωνα με την ψυχολόγο. Συνήθως παρατηρείται ότι οι παθολογικοί τσιγγούνηδες έχουν συγκεκριμένη εργασιακή δραστηριότητα και σταθερό εισόδημα.

Μάλιστα, η γνωστή φράση που χρησιμοποιείται «”σφιχτός” στην τσέπη, ”σφιχτός” και στην καρδιά» φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Όπως εξήγησε η ψυχολόγος ο τσιγγούνης πάσχει από ενσυναίσθηση. Φοβάται ότι αν εκφράσει τα συναισθήματά του θα τον οδηγήσει στον έλεγχό του από το άλλο πρόσωπο και τελικά θα χάσει τα χρήματά του.

Αλλάζει ο τσιγγούνης;

Για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένας άνθρωπος κάποιον που είναι τσιγγούνης καλό θα είναι να αποφύγει τους σκληρούς χαρακτηρισμούς και μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα γεγονότων που υποδηλώνουν την παθολογική του κατάσταση να του επισημανθούν και να του περιγράψουν τις πράξεις του.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο τσιγγούνης, καθώς η τσιγγουνιά συγκαταλέγεται στις αξίες που έχει ένας άνθρωπος και οι αξίες διδάσκονται στην παιδική ηλικία.

Εν κατακλείδα η τσιγγουνιά αποτελεί ένα βαθιά συναισθηματικό ζήτημα κι αυτό γιατί από πίσω της ”κρύβεται” ο φόβος της εκμετάλλευσης.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024