Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η φωτιά στην Κερατέα προκλήθηκε από εργασίες, λέει αντιδήμαρχος Σαρωνικού

Η φωτιά στην Κερατέα προκλήθηκε από εργασίες, λέει αντιδήμαρχος Σαρωνικού

Από εργασίες σε ιδιοκτησία της περιοχής προκλήθηκε η φωτιά στην Κερατέα, που απείλησε δύο οικισμούς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης Σαρωνικού Σταύρο Πετρόπουλο

Η φωτιά στην Κερατέα, που απείλησε τους οικισμούς Φέριζα και Όλυμπο, προκλήθηκε από εργασίες σε ιδιοκτησία της περιοχής, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης Σαρωνικού Σταύρος Πετρόπουλος.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Πετρόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες σε ιδιοκτησία και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ και οι Αρχές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των ισχυρών ανέμων για πρόκληση πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως εκκενώθηκε μια δομή παιδιών ΑμεΑ για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 08:40, ενώ κατέκαψε χαμηλή βλάστηση. Περίπου στις 09:15 ήχησε το 112 στην περιοχή, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Φέριζα και Όλυμπο να απομακρυνθούν προς την Παλαιά Φώκαια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενήργησαν 48 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Κερατέας όπου λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε είχαν πραγματοποιηθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ακόμη, αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών όπου λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Κηφισιάς και Δεκελείας από το ύψος της οδού Τατοΐου έως τον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024