Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Πάρνηθα: Drone της Πυροσβεστικής κατέγραψε την πρώτη εστία - Φωτογραφία ντοκουμέντο

Φωτιά στην Πάρνηθα: Drone της Πυροσβεστικής κατέγραψε την πρώτη εστία – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Μόνο διάσπαρτες εστίες έχουν μείνει από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα, ενώ drone της Πυροσβεστικής κατέγραψε την πρώτη εστία.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι μετά από 2,5 ώρες μάχης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κατσιμίδι, στην Πάρνηθα και πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

«Σε 2,5 ώρες από την έναρξή της, η φωτιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες»

Η φωτιά προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες και όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που εξασφάλισε το in, drone της Πυροσβεστικής εντόπισε την πρώτη εστία και το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η πρώτη εστία από τη φωτιά στην Πάρνηθα όπως την κατέγραψε drone της Πυροσβεστικής

Το σημείο που ξέσπασε η φωτιά στην Πάρνηθα είναι περιοχή που είχε καεί ξανά το 2021, ενώ η πυρκαγιά έκαψε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ήχησε το 112 και με μήνυμα η Πολιτική Προστασία καλούσε τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί.

Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας για τη φωτιά στην Πάρνηθα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας: «Σε 2,5 ώρες από την έναρξή της, η φωτιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες, Επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η περιφέρεια, ο στρατός, δασάρχες, η ΕΛ.ΑΣ. και, φυσικά, η δασική υπηρεσία. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια».

Ο κ. Κικίλιας επέστησε την προσοχή, καθώς όπως είπε «έχουμε δρόμο μπροστά μας», ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης όλο το βράδυ.

Πάντως, τα νέα σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών είναι θετικά, καθώς σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενίσουν από τις 19.00-20.00 του Σαββάτου.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024