Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Σέριφο: Μεταβαίνουν ενισχύσεις και από την Αθήνα - Ισχυροί άνεμοι

Φωτιά στην Σέριφο: Μεταβαίνουν ενισχύσεις και από την Αθήνα – Ισχυροί άνεμοι

Η φωτιά που ξέσπασε στην Σέριφο είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να σταλούν μηνύματα από το «112» στους κατοίκους για να εκκενώσουν συνολικά οκτώ οικισμούς.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σέριφο, καθώς σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6).

Στο νησί έχουν μεταβεί δυνάμεις από την Αθήνα και τη Σύρο, ωστόσο το πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ειδικότερα, στη Σέριφο μετέβησαν από τη Σύρο 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα ενώ αναχώρησαν από τον Πειραιά 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Στο νησί ήδη επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποιούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

«Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι Σερίφου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις», αναφέρει σε ανάρτησή της η Πυροσβεστική.

Στη συνέχεια, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ αυξήθηκαν παράλληλα και τα εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Καθώς τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν με τη δύση του ηλίου, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες που έσπευσαν από την Σύρο.

Μεγάλη η φωτιά – Εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί

Σημειώνεται ότι από νωρίς το απόγευμα εστάλησαν μηνύματα από το «112» για απομάκρυνση των κατοίκων οκτώ οικισμών.

Ειδικότερα στις 20:52 εστάλη μήνυμα που ανέφερε: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά.

Το πρώτο μήνυμα του «112» στις 18.18 έγραφε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

«Έχουν καεί σπίτια, αποθήκες, εξοχικά»

Για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

«Είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες», είπε.

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές ανέφερε ότι «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στους επτά πυροσβέστες με τα τρία οχήματα που έφτασαν με δυσκολία από τη Σύρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών: «Ευτυχώς είναι τώρα στο μέτωπο. Είναι όμως τόσο μεγάλο που δεν ξέρουμε που να πάμε. Θέλουμε να κρατηθούμε εδώ να μην έχουμε άλλες ζημιές μέχρι να έρθει η ενίσχυση από την Αθήνα».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024