Οι ανέμελες στιγμές σε ένα πανηγύρι στην Κέρκυρα παραλίγο να καταλήξουν σε τραγωδία για ένα 7χρονο κορίτσι που άγγιξε κατά λάθος τα κάγκελα στον περίβολο της εκκλησίας που γινόταν το πανηγύρι, και την τίναξε το ρεύμα.

Η μαθήτρια του δημοτικού βρισκόταν σε πανηγύρι του χωριού Γιμάρι, μαζί με την οικογένειά της. Κάποια στιγμή ακούμπησε σε ένα κάγκελο περίφραξης, στον περίβολο της εκκλησίας και το ρεύμα την χτύπησε. Ο πατέρας της, που βρισκόταν δίπλα, αντιλήφθηκε αμέσως ότι το παιδί του υπέστη ηλεκτροπληξία.

Συγκλονίζει ο πατέρας – «Είχε πειραχτεί η καρδούλα του παιδιού»

«Αρχίζει και ουρλιάζει, έχω σηκωθεί, έχει φρικάρει το παιδί, ανατριχιάζω που το λέω. Ωστόσο το παράλογο είναι ότι δεν έρχεται στην αγκαλιά μου ενώ είμαι δίπλα του, οπότε με φώτισε ο Θεός -δεν ξέρω- και του πιάνω τα χεράκια και νιώθω το ηλεκτρικό ρεύμα να με διαπερνάει κι εμένα», δήλωσε ο πατέρας της 7χρονης.

Έκαναν ρευματοκλοπή από κολόνα της ΔΕΗ για να διοργανώσουν το πανηγύρι

Σύμφωνα με όσα καταγγείλει ο πατέρας του παιδιού στο corfutvnews, οι διοργανωτές έκαναν ρευματοκλοπή από κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τα κάγκελα κοντά στην κολόνα να έχουν μετατραπεί σε παγίδα θανάτου.

«Αρχίζω και φωνάζω «παιδιά, εδώ υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα». Έχω παρακολουθήσει πως μπορεί να συνδέεται το κάγκελο της εκκλησίας με το ρεύμα παρατηρώ λοιπόν στα αριστερά ότι υπάρχει ένα κολωνάκι με δεμένες μονωτικές ταινίες ένα καλώδιο έρχεται από την κολώνα της ΔΕΗ», είπε ο πατέρας της 7χρονης.

Πατέρας και κόρη πήγαν στο νοσοκομείο, με τις εξετάσεις να επιβεβαιώνουν πως η μικρή υπέστη ηλεκτροπληξία.

«Ευτυχώς πήγα στο νοσοκομείο διότι στις 2 η ώρα, αποδείχτηκε και από υπερηχογράφημα, ότι η καρδούλα του παιδιού είχε πειραχτεί ευτυχώς λίγο».

Μετά το εξιτήριο, η καταγγελία

Ο πατέρας κατήγγειλε το περιστατικό ρευματοκλοπής, ενώ στο κοριτσάκι, που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τοποθετήθηκε μηχάνημα 24ωρης καταγραφής του καρδιακού ρυθμού και παρακολουθείται από γιατρούς.