Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του - Τα σχέδια στο ημερολόγιό του

Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του – Τα σχέδια στο ημερολόγιό του

Με νέα στοιχεία, άκρως σημαντικά, που χρήζουν άμεσης εξέτασης επανέρχεται ο πατέρας του άτυχου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε κρεμασμένος και δεμένος πισθάγκωνα στο σπίτι του στα Σπάτα

Με δεδομένο ότι  θάνατος του παιδιού του χαρακτηρίστηκε —εξαιρετικά πρώιμα από την Αστυνομία— ως αυτοχειρία με το νέο  αίτημα του προς τις εισαγγελικές αρχές ο πατέρας του φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα ζητά και πάλι να  επιταχυνθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν.

Ως ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτήν αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή που βρίσκονται στην λίστα πειστηρίων, στο ημερολόγιο που αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Ο πατέρας παρότι έχει ήδη ζητήσει τον διορισμό της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής  συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως και του δειγματικού υλικού,  η διαδικασία  έχει παγώσει καθώς αυτά φυλάσσονται στο Α.Τ. Σπάτων και δεν είναι προσβάσιμα. Ζητά την άμεση εισαγγελική παραγγελία, ώστε να επιτραπεί η εξέταση αυτού του υλικού.

Το κινητό του δεν περιλαμβάνεται ως πειστήριο στη δικογραφία

«Για να διαπιστωθεί η προέλευση και η σημασία της ανωτέρω έτερης γραφής από την τεχνική σύμβουλο, πρέπει πρώτα να ληφθούν δείγματα γραφής από τους συνοικούντες του θανόντος υιού μου στην οικία στα Σπάτα, ήτοι τη μητέρα του,  τη γιαγιά του, τα δύο του αδέλφια, καθώς και από τον τότε σύντροφο της μητέρας,  ο οποίος είχε κλειδιά της οικίας και παρέμενε εκεί συχνά. Όπως έχετε  ήδη δώσει εντολή κατά την προκαταρκτική εξέταση, να υποδείξει η μητέρα του συγκεκριμένα χωρία των χειρόγραφων που σχετίζονται με την υπόθεση», λέει ο πατέρας του φοιτητή.

Το κινητό τηλέφωνο

Σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως ο πιο ουσιώδης μάρτυρας  είναι το κινητό τηλέφωνο του παιδιού του που προσκόμισε η μητέρα στο Α.Τ. Σπάτων 5 ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Σημειώνει πως για έναν ανεξήγητο λόγο δεν χαρακτηρίζεται ως πειστήριο και δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Αιτούμαι εκ νέου την επίσπευση της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών (σταθερών και κινητών τηλεφώνων και των εν γένει ηλεκτρονικών συσκευών και λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης), καθώς ενώ  η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι το πτώμα του γιού μου ευρίσκετο σε πολύωρη απαιώρηση, δηλαδή από το βράδυ της 13.07.2022, η τέως σύζυγός μου, ισχυρίζεται στην κατάθεση της στο Α.Τ. Σπάτων ότι η ίδια μίλησε μαζί του τηλεφωνικά την 14.07.2022 το πρωί και ώρα 08:40. Επίσης επικαλούμενη τις μαρτυρίες της θείας της και της μητέρας της, ισχυρίζεται ότι ο γιος μου μίλησε και μαζί τους τηλεφωνικά περί ώρα 10:30 το ίδιο πρωινό.

«Αιτούμαι να κληθούν  να καταθέσουν, συμπληρωματικά η μητέρα και ο αδελφός του υιού μου και για πρώτη φορά, η γιαγιά και ο πρώην σύντροφος της μητέρας»

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διατηρούν τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και θέσεων για ένα έτος και η ανάκτησή τους καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής έως και ακατόρθωτη. Συνεπώς, η τυχόν καθυστέρηση της διαδικασίας θα οδηγήσει στην απώλεια των στοιχείων αυτών εάν δεν έχουν ήδη απωλεσθεί».

Οι παραλείψεις

Στην αναφορά του προς την εισαγγελία ο πατέρας του θύματος επανέρχεται και στις παραλείψεις της  προανακριτικής διαδικασίας που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα να μην έχουν κληθεί ακόμη να καταθέσουν ενώ ζητά ξανά να γίνει δεκτό το αίτημα του για αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή  αλλά και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Χαράλαμπου Κούτση.

«Αιτούμαι να κληθούν  να καταθέσουν, συμπληρωματικά η μητέρα και ο αδελφός του υιού μου και για πρώτη φορά, η γιαγιά και ο πρώην σύντροφος της μητέρας,  των οποίων οι μαρτυρίες είναι εξαιρετικά σημαντικές . Είναι σημαντικό η μνήμες όλων για το συμβάν να είναι κατά το δυνατόν πιο πρόσφατες, δεδομένης και της παρέλευσης σχεδόν δύο ετών ήδη από το τραγικό γεγονός, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και να διευκολυνθεί η αναπαράσταση, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά μου αυτό.

«Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα»

H διενέργειά της είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του και της ενδεχόμενης εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του υιού μου».

Ο πατέρας ζητά να καταθέσει ως μάρτυρας και η θεία της μητέρας που φέρεται να μίλησε τελευταία στο τηλέφωνο με το Νικόλα εκείνο το πρωί.

«Μιλάνε» τα σχέδια στο ημερολόγιό του

Όλα ξεκίνησαν από μία ιχνογραφία που βρέθηκε ανάμεσα στις σημειώσεις του Νικόλα. Σύμφωνα με την μητέρα του, ανήκει στον μικρότερο αδερφό του που τότε ήταν 6 χρόνων.

Το «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε μια σειρά από νέες τέτοιες ιχνογραφίες που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του άτυχου φοιτητή στις οποίες οι ειδικοί αναλυτές που τις μελετούν, εντοπίζουν άγχος, φόβο, αγωνία, ανασφάλεια και αποκλεισμό.

«Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις».

Προτείνουν μάλιστα αυτά τα έξι σχέδια να συμπεριληφθούν στα υπόλοιπα ντοκουμέντα που θα ερευνηθούν από τις Αρχές καθώς ενδεχομένως αποτυπώνουν γεγονότα με σημασία για την έκβαση της υπόθεσης.

Επισημαίνουν πως συχνά τα παιδιά αναπαριστούν εικόνες που μπορεί να έχουν πέσει στην αντίληψή τους, να έχουν ακούσει, να έχουν δει ή να έχουν βιώσει.

Η σχέση με τη μητέρα του

Οι ιχνογραφίες, μαζί με νέα αποσπάσματα από το ημερολόγιο του φοιτητή επίσημα μεταφρασμένα από την αγγλική γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσε για να καταγράφει τις βαθύτερες σκέψεις του, έχουν συγκεντρωθεί και κατατέθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.

Σε αυτά τα χωρία από το ημερολόγιο διαφαίνονται οι σχέσεις του κυρίως με τη μητέρα του αλλά και με πρόσωπα που η μαρτυρία τους θεωρείται σημαντική.

«Όσο και αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα πω όλα, ένα μέρος του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δεν το έκανα. Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα. Ίσως αυτό να έγινε για να μου δείξει ότι είναι ένα θηρίο αυτό που αγαπάω, για να με κάνει να συμπεριφερθώ σαν ένας ήρωας».

Το «Φως στο Τούνελ» έχει φέρει ήδη στο φως σε μια προσπάθεια να βρεθεί το κλειδί του γρίφου κάποιες από αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις με ένα πρόσωπο να πρωταγωνιστεί αρνητικά και με ρόλο που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί.

«Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός…».

«Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις».

Λίγο πριν το τραγικό γεγονός του θανάτου του ο Νικόλας αναφέρεται  με σαφήνεια σε εκείνη την ιδιότυπη πιεστική σχέση που αν γινόταν γνωστή θα επέφερε αναστάτωση χωρίς προηγούμενο και θα έκανε κάποιον να χάσει τον ύπνο του.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024