Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στη Γαλλία: Κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού και της ακροδεξιας το σημερινό Paris Pride

Εκλογές στη Γαλλία: Κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού και της ακροδεξιας το σημερινό Paris Pride

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα στο Paris Pride, τη μεγαλύτερη πορεία ΛΟΑΤΚΙΑ+ υπερηφάνειας που διεξάγεται στη Γαλλία. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας εν όψει και των αυριανών εκλογών

Ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στις εκδηλώσεις του σημερινού Paris Pride, εν όψει και της αυριανής ημέρας του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία, ζήτησε από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Kαθώς η Γαλλία προσέρχεται στις κάλπες την Κυριακή για τον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα μπορούσαν να φέρουν την ακροδεξιά στην εξουσία, έχει παρατηρηθεί αύξηση των ρατσιστικών διακρίσεων, που θα μπορούσαν να στραφούν ενάντια σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙΑ+, αναφέρεται στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Φόβοι για επιθέσεις ακροδεξιών στο Paris Pride

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η επιστολή του υπουργού προς τις αστυνομικές και δημοτικές αρχές,  εστάλη χθες, την παραμονή του Paris Pride, η οποία είναι η μεγαλύτερη πορεία Υπερηφάνειας, των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων που διοργανώνεται στη Γαλλία.

«Το μίσος βρίσκεται σε έξαρση. Υπάρχουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούν κόσμο να παρέμβει στην πορεία», δήλωσε στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της ομάδας δικαιωμάτων Inter-LGBT, Τζέιμς Λεπερλιέ.

Το ακρωνύμιο ΛΟΑΤΚΙΑ+ αναφέρεται στις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους και στα αμφισεξουαλικά, τρανς, queer, ίντερσεξ και ασέξουαλ άτομα, με το σύμβολο «+» να συμπεριλαμβάνει και τις υπόλοιπες εκφάνσεις σεξουαλικών και έμφυλων ταυτοτήτων.

Αυξήθηκε κατακόρυφα η ρητορική μίσους μετά τις Ευρωεκλογές στη Γαλλία

Ο Λεπερλιέ δήλωσε μετά τη νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αυξήθηκαν κατακόρυφα η ρητορική μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύηωσης, αλλά και οι πράξεις βίας κατά ΛΟΑΚΤΙΑ+ ατόμων.

«Το να έχεις μια ακροδεξιά που βρίσκεται τόσο κοντά στον να καταλάβει την εξουσία, λειτουργεί νομιμοποιητικά για τη ρητορική του μίσους», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Ιnter-LGBT. Το Reuters απευθύνθηκε στους εκπροσώπους της Εθνικής Συσπείρωσης για σχολιασμό, αλλά δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση.

Τα στελέχη της Εθνικής Συσπείρωσης έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν διατηρούν δεσμούς με βίαιες ακροδεξιές ομάδες. Όμως το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν έχει ψηφίσει κατά της νομοθεσίας που δίνει περισσότερα δικαιώματα στις κοινότητες των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, τόσο στην εθνική βουλή όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Inter-LGBT και άλλες ομάδες δικαιωμάτων έχουν καλέσει τον κόσμο να διαδηλώσει μαζικά το Σάββατο για να αντιταχθεί στην επέλαση της ακροδεξιάς και να προστατεύσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙΑ ατόμων. Οι διοργανωτές του Paris Pride, έχουν διπλασιάσει τον αριθμό των εθελοντών που αναλαμβάνουν την ασφάλεια, σύμφωνα με τον Leperlier.

Mεγάλη Συμμετοχή – Οι ακτιβιστές απομόνωσαν ακροδεξιούς

Σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών και συμμετεχόντων στα social media το σημερινό Paris Pride έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή και δυναμισμό. Απόπειρες εθνικιστικών-ομοφοβικών ομάδων να παρέμβουν στην παρέλαση υπερηφάνειας, απομονώθηκαν άμεσα από τους εθελοντές της περιφρούρησης της πορείας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024