Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Στα κορυφαία trends στην Τουρκία η ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κοτς

Αλέξης Τσίπρας: Στα κορυφαία trends στην Τουρκία η ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κοτς

Ευρεία είναι και η κάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη

Το τουρκικό ρητό, με το οποίο ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας και, μάλιστα, στην τουρκική γλώσσα, έγινε η αιτία να μπει στα κορυφαία trends της γειτονικής χώρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να τύχει ευρείας δημοσιογραφικής κάλυψης.

«Κράτα το κεφάλι σου ψηλά» – «Βoyun eğme», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, στο τέλος της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, όπου μίλησε στους φοιτητές στην επετειακή 30η τελετή αποφοίτησης, ενώ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας.

Όπως αναφέρει το τουρκικό Haber Turk, με έκτακτη είδηση, «Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Πανεπιστήμιο Koç: Μην υποταχθείτε».

«Για μια ανάμνηση που είχε στην Αθήνα μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κοτς. Ενώ ο Τσίπρας δήλωσε ότι ένας Τούρκος του είπε ‘Μην υποταχθείς’, απευθυνόταν και στους αποφοίτους στα τούρκικα», γράφει χαρακτηριστικά το δίκτυο.

«Ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της αλλαγής»

«Τουρκικό μήνυμα Τσίπρα στην αποφοίτηση του Πανεπιστημίου Κοτς: Μην υποταχθείτε», γράφει και η ιστοσελίδα odatv.com.

«’Μην υποταχθείς’ είπε στα τουρκικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κοτς», σημειώνει.

Όπως τονίζει, μάλιστα, «ο Τσίπρας ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας στον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης και των Διεθνών Σχέσεων, επειδή ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της αλλαγής κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη».

Φοιτήτριες και φοιτητές χειροκροτούν τον Αλέξη Τσίπρα

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε το τουρκικό ρητό τυχαία, καθώς πρόκειται για το σύνθημα που αντήχησε στις νεανικές κινητοποιήσεις του 2013, οι οποίες ξεκίνησαν για την υπεράσπιση του πάρκου Γκεζί της Κωνσταντινούπολης και εξελίχθηκαν σε ένα μεγαλειώδες αντικυβερνητικό κίνημα.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024