Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης ως Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ για Τσίπρα στο X

Κασσελάκης ως Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ για Τσίπρα στο X

Αλέξη ή γύρνα να αναλάβεις το κόμμα ή στήριξέ με είναι το διορθωμένο μήνυμα που στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί στο πρώτο, που προφανώς έγραψε εν θερμώ, υπήρχε και η φράση «σταμάτα να με υπονομεύεις»... Από τις λίγες φορές που η σιωπή δίνει τόσο ηχηρή απάντηση σε ότι αφορά την πλευρά Τσίπρα.

Η οργισμένη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα μέσω στενών του κύκλων στα όσα υπονόησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την αντιμετώπιση του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού σε ότι αφορά την Αυγή και τους εργαζομένους της προκάλεσε την άμεση αντίδραση του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτηση στο X ο Στέφανος Κασσελάκης τείνει χείρα φιλίας στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο από το Συνέδριο και μετά η σχέση άλλαξε, καλώντας τον ή να επιστρέψει να αναλάβει το κόμμα με αυτόν στρατιώτη δίπλα του, ή να τον στηρίξει να κάνει «την προσπάθεια για το κόμμα χωρίς παιχνίδια».

Μήνυμα ξεκάθαρο, φιλικό και ενωτικό για όσους… δεν διάβασαν το προηγούμενο που έμεινε στον αέρα της τουιτότσφαιρας για λίγα λεπτά. Αρκετά όμως για να μείνει στην αιωνιότητα.

Σε αυτό το πρώτο μήνυμα ο κ. Κασσελάκης έλεγε ανοιχτά στον Αλέξη Τσίπρα «σταμάτα να με υπονομεύεις».

Και δυστυχώς για τον κ. Κασσελάκη, παρά το ότι έσπευσε να το κατεβάσει προκειμένου να ανεβάσει την «ορθή επανάληψη» το είδαν πολλοί και ακόμη περισσότεροι το ερμήνευσαν και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, εστιάζοντας στην ειλικρίνεια των προθέσεων του, αν κρίνει κανείς από το σάλο που έχει προκληθεί στα social media.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κασσελάκης διορθώνει ή ανασκευάζει δηλώσεις, συχνά δε ανατρέποντας πλήρως το νόημα της προηγούμενης. Αυτή τη φορά, όμως, θεωρείται ότι υπερέβη τα εσκαμμένα, επιχειρώντας να παρουσιάσει ως υπονομευτή ακόμη και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος με τον οποίο μέχρι πρότινος τόνιζε -και για πολλούς χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν- δοθείσης ευκαιρίας την άριστη σχέση που τους συνδέει.

Το διορθωμένο μήνυμα

Το εν θερμώ μήνυμα

Η ηχηρή… σιωπή Τσίπρα

Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη που όποτε πάει στην Αμερική υποπίπτει σε ατοπήματα και ατυχείς δηλώσεις, -που στη συνέχεια καλείται να «μαζέψει», καθώς πολλές από αυτές δεν υπακούουν ούτε στις αρχές της Αριστεράς ούτε στην ιστορία και την ιδεολογία του κόμματος-, ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι συγκεντρωμένος και στοχοπροσηλωμένος στα ταξίδια που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα.

Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και θα παραστεί ως τιμώμενος ομιλητής σε δείπνο του Global Relations Forum, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις διεθνείς εξελίξεις, δεν προτίθεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να κάνει κανένα σχόλιο για τις αναρτήσεις και τις ορθές επαναλήψεις του κ. Κασσελάκη, ενισχύοντας την εσωστρέφεια και τους τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, μια νοσηρή κατάσταση που λειτουργεί προς όφελος της δεξιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Άλλωστε σε έναν πρόεδρο που πάλεψε για το κόμμα, το οδήγησε στην κυβέρνηση, και το κράτησε όρθιο σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μπορεί να του ασκηθεί κριτική για πολλά, αλλά είναι τουλάχιστον αστειότητα να του χρεώσει κάποιος ότι θέλει να το διαλύσει υπονομεύοντας την νέα ηγεσία, γιατί υπερασπίστηκε την ιστορία του κόμματος και τα πεπραγμένα του ή γιατί παρενέβη, όπως στο Συνέδριο, με ανοιχτή δήλωση, ακριβώς για να εξασφαλίσει την ενότητα και να δώσει διέξοδο σε μια έκρυθμη κατάσταση, στην οποία οδήγησαν επιλογές και εμπρηστικές δηλώσεις του νέου προέδρου.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024