Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει» - Ανησυχία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει» – Ανησυχία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις

Γιώργος Βασιλειάδης και Διονύσης Τεμπονέρας εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Τι σχολιάζουν για τα τεκταινόμενα

Είναι σαν να είμαστε σε ριάλιτι, μέσω των social media πάει να γίνει η πολιτική, υπογράμμισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο MEGA για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε τον φόβο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σχολιάζοντας την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως «έχει υπάρξει ένα κείμενο, το οποίο κάποιοι το χαρακτήρισαν ως πραξικόπημα 87 ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από πότε είναι πραξικόπημα όταν θέτει πέντε πολιτικά ζητήματα, τίθενται ερωτήματα με βάσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που ήταν εκκωφαντικό για όλο το πολιτικό σύστημα αλλά και για το κόμμα μας».

«Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι πρέπει να δούμε πώς περισσότεροι να πάμε μαζί και την ίδια ώρα να λέμε θα φύγουμε»

Όσον αφορά τη μεταμεσονύχτια ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, όπου αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Βασιλειάδης καταφέρθηκε κατά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό είναι διαλυτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ξαφνικά βλέπουμε –πέραν από τις διαρροές σχετικά με τις οικονομικές ενισχύσεις και προσπάθεια να μπει στο κάδρο για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας για δήθεν αδιαφορία για την κατάσταση του κόμματος– ότι ο πρώην πρόεδρος θεωρείται υπονομευτής. Αυτό είναι διαλυτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ερωτηθείς για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του υποστήριξε ότι πρέπει «να τελειώσουμε με τη λογική για τα μαγαζάκια».

«Όταν η ίδια η κοινωνία μιλάει για ανασύνθεση του χώρου και την ανάγκη να πορευτούμε περισσότεροι μαζί στην Κεντροαριστερά αλλά και συνολικά στον χώρο, εμείς θα μιλάμε για διάσπαση; Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι πρέπει να δούμε πώς περισσότεροι να πάμε μαζί και την ίδια ώρα να λέμε θα φύγουμε για να φτιάξουμε ένα ακόμη μαγαζάκι δίπλα», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Βασιλειάδης αναγνώρισε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και όπως είπε «το ξέρουμε αυτό από πέρυσι το καλοκαίρι, χρειάζεται οικονομικός εξορθολογισμός».

Δείτε όσα είπε στο MEGA:

Τεμπονέρας: Ο ίδιος ο Κασσελάκης αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Φοβάμαι ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις χθεσινές του δηλώσεις», ανέφερε από την πλευρά του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3» ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ερωτηθείς αν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 7 Ιουλίου θα υπάρξει κάποια κίνηση αμφισβήτησης, ο Διονύσης Τεμπονέρας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την επιστολή των «87», ο κ. Τεμπονέρας τόνισε πως «φοβάμαι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», και κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος για αδυναμία ανάγνωσης του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Τέλος, πρόσθεσε πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρει το κύριο μερίδιο ευθύνης».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024