Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στον… αστερισμό του Εβάν Φουρνιέ: Τα «τρελά» χρήματα στο NBA, η προοπτική της Euroleague και η υπέρβαση (vids)

Στον… αστερισμό του Εβάν Φουρνιέ: Τα «τρελά» χρήματα στο NBA, η προοπτική της Euroleague και η υπέρβαση (vids)

Ο Εβάν Φουρνιέ μένει ελεύθερος και βγαίνει στην αγορά, με την προοπτική της Euroleague να είναι πιο κοντά από ποτέ. Τα «τρελά» χρήματα στο ΝΒΑ και η υπέρβαση που οφείλουν να κάνουν οι… Ευρωπαίοι...

Ο Εβάν Φουρνιέ αναμένεται να μείνει μέσα στις επόμενες ώρες ελεύθερος από τους Πίστονς, καθώς η ομάδα του Ντιτρόιτ δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν που έχει στο συμβόλαιο του ο Γάλλος γκαρντ-φόργουορντ ύψους 19.000.000.

Η είδηση ότι ο Φουρνιέ θα κυκλοφορεί ελεύθερος, όπως είναι λογικό, έχει «ανάψει» φωτιές τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, με τα σενάρια και τη μεταγραφολογία να έχουν ξεκινήσει γύρω από το όνομα του.

Ο Εβάν Φουρνιέ είναι το πιο «καυτό» όνομα των τελευταίων ωρών

Μόλις αποδεσμευτεί ο Φουρνιέ θα μπορεί να μιλήσει με οποιαδήποτε ομάδα και αυτό θα γίνει λογικά και τυπικά μέσα στην ημέρα. Ο Γάλλος διεθνής μετά από 12 χρόνια στο ΝΒΑ είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει ομάδες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως φέρεται για πρώτη φορά μετά από μια… ντουζίνα χρόνια στις ΗΠΑ να επιστρέψει στη Euroleague.

Ο Φουρνιέ θα εξετάσει τις επιλογές του για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, με τον Ολυμπιακό και τη Βιλερμπάν να έχουν ακουστεί έντονα τις τελευταίες ώρες για την περίπτωση του.

Παρόλα αυτά, η περίπτωση του Φουρνιέ μόνο εύκολη δεν είναι, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για έναν παίκτη που το τελευταίο του συμβόλαιο ήταν 78.000.000 για τέσσερα χρόνια. Τα χρήματα που έπαιρνε και παίρνει ο Φουρνιέ, δεδομένα δεν θα τα βρει στην Ευρώπη από καμία ομάδα, όμως για πολλούς λόγους εξετάζει το να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Είναι στα 31 του και ο ρυθμός στο ΝΒΑ καλώς ή κακώς είναι πολύ υψηλός και έχει ματς κάθε 1-2 μέρες, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν θα βρει ξανά συμβόλαιο που θα του αποφέρει 19.000.000 τον χρόνο, όπως θα συνέβαινε με τους Πίστονς

Η προοπτική και η υπέρβαση

Ο Φουρνιέ θα εξετάσει όλες τις επιλογές του, όμως όλα τα ρεπορτάζ γύρω από τον Γάλλο λένε ότι η προοπτική της Euroleague και το επίπεδο της τον εξιτάρουν και θέλει να επιστρέψει. Εφόσον λοιπόν μείνει επίσημα ελεύθερος και αποφασίσει να επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο, τότε αναμένεται να γίνει «μάχη» για την απόκτηση του, αφού θα πρόκειται για έναν μεγάλο σταρ του ΝΒΑ, που θα «πατήσει» ξανά σε ευρωπαϊκά παρκέ.

Ωστόσο, για να πειστεί ο ίδιος ο παίκτης να γυρίσει θα πρέπει να τον καλύψει κάποιος και οικονομικά, αφού για να πει το «ναι» ο Φουρνιέ και να αφήσει τις ΗΠΑ και το ΝΒΑ θα πρέπει να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague, αν όχι ο πιο ακριβοπληρωμένος.

Πρόκειται εξάλλου για έναν παίκτη που στην καριέρα του στο ΝΒΑ, εδώ και 12 χρόνια έχει εισπράξει 145.384.369 δολάρια. Τα χρήματα του ΝΒΑ στην Ευρώπη δεν θα τα βρει, όμως η επιθυμία του να επιστρέψει από την «ξενιτιά», αλλά και η οικονομική υπέρβαση που θα κάνουν όσες ομάδες ασχοληθούν με την ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση του μπορούν να τον πείσουν να έρθει στη Euroleague και να κάνει τη διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 31χρονος περιφερειακός έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Νάγκετς, Μάτζικ, Σέλτικς, Νικς και Πίστονς, ενώ την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε μέτρησε 7.2 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά 18.8 λεπτά κατά μέσο όρο σε 29 αναμετρήσεις στη regular season.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024