Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ελβετία – Ιταλία 2-0: Τεράστια πρόκριση των Ελβετών, διέλυσαν το «φάντασμα» της Σκουάντρα Ατζούρα

Ελβετία – Ιταλία 2-0: Τεράστια πρόκριση των Ελβετών, διέλυσαν το «φάντασμα» της Σκουάντρα Ατζούρα

Η εξαιρετική Ελβετία έκανε πλάκα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, της οποίας επικράτησε με 2-0 και περιμένει Αγγλία ή Σλοβακία στα προημιτελικά του Euro. Μπήκε αλλαγή ο Στίβεν Τσούμπερ.

Το πρώτο μεγάλο μπαμ των νοκ-άουτ του Euro έγινε με το… καλησπέρα! Η επιβλητική Ελβετία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην – πρώην πλέον – πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, της οποίας επικράτησε άνετα με 2-0 στο Βερολίνο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro όπου θα παίξει με τον νικητή του Αγγλία-Σλοβακία.

Πρώτα λεπτά συμμετοχής για τον Στίβεν Τσούμπερ στη διοργάνωση, με τον άσο της ΑΕΚ να περνά αλλαγή στο 71′.

Η Ελβετία κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος όπου είναι χαρακτηριστικό πως η Ιταλία είχε μόλις μία τελική. Αντίθετα, η ομάδα του Γιακίν είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες και ένα γκολ. Στο 24′ ήταν η πρώτη σπουδαία στιγμή για την Ελβετία όταν ο Ντοναρούμα νίκησε τον Εμπολό σε τετ α τετ με τρομερή επέμβαση.

Στο 37′ η Ελβετία άνοιξε το σκορ όταν μετά από όμορφο συνδυασμό και ασίστ του Βέργκας, ο Φρόιλερ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, αλλά Ντοναρούμα και δοκάρι έσωσαν την Ιταλία σε πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ.

Αυτό που δεν έγινε σε αυτή τη φάση, έγινε στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους όταν ο Βάργκας με ένα απίθανο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην Ελβετία. Η πρώτη ευκαιρία της Ιταλίας στο ματς ήρθε λίγο αργότερα και ήταν από το… πουθενά.
Μετά από μία σέντρα στην περιοχή της Ελβετίας, ο Σερ πήγε να διώξει με το κεφάλι και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του που γλίτωσε ένα φτηνό γκολ.

Ούτε αυτή η φάση ήταν ικανή να αλλάξει την εικόνα του ματς, με την Ιταλία να δείχνει ανήμπορη να απειλήσει ουσιαστικά. Το έκανε βέβαια με τον Σκαμάκα που είχε δοκάρι στο 74′, αλλά ο άσος της Αταλάντα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τρία λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ο Τσούμπερ παίρνοντας για πρώτη φορά χρόνο στο Euro και στο 84′ ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο πέρασε παράλληλα με το τέρμα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους Ελβετούς να πανηγυρίζουν έξαλλα μία πανάξια πρόκριση.

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Μπαζτόνι, Νταρμιάν (75’ Καμπιάζο), Μαντσίνι, Ντι Λορέντζο, Φατζιόλι (86′ Φρατέζι), Κριστάντε (75’ Πελεγκρίνι), Μπαρέλα (64’ Ρετέγκι), Ελ Σααραουί (46’ Τζακάνι), Κιέζα, Σκαμάκα.

Ελβετία (Μουράτ Γιακιν): Ζόμερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Σερ, Φρόιλερ, Τζάκα, Αεμπίσερ (90+2′ Στέφεν), Ρίντερ (71’ Στεργίου), Βάργκας (71’ Τσούμπερ), Εντόι (77’ Σιέρο), Εμπολό (77’ Ντουά).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024