Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Έκανε το 2/2 η Κολομβία (3-0) – Τεσσάρα με υπογραφή Βινίσιους για τη Βραζιλία (4-1, vids)

Έκανε το 2/2 η Κολομβία (3-0) – Τεσσάρα με υπογραφή Βινίσιους για τη Βραζιλία (4-1, vids)

Η Κολομβία νίκησε εύκολα με 3-0 την Κόστα Ρίκα και «κλείδωσε» την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ του Copa America – Ξέσπασε η Βραζιλία (4-1) κόντρα στην Παραγουάη και πήρε τη πρώτη της νίκη στο τουρνουά

Στο State Farm Stadium της Αριζόνα, η Κολομβία έφτασε σε δέκατη συνεχόμενη νίκη και, με το τελικό 3-0 επί της Κόστα Ρίκα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa America. Η ομάδα του Νέστορ Λορέντζο έκανε το «2 στα 2» στον τέταρτο όμιλο και εξασφάλισε εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση.

Στο πρώτο πεντάλεπτο, οι Κολομβιανοί είχαν την πρώτη τους ευκαιρία όταν ο ξεμαρκάριστος Λουίς Ντίας αστόχησε σε κεφαλιά. Στα μέσα του ημιχρόνου, ο Κοσταρικανός γκολκίπερ Σεκέιρα ανέτρεψε τον Κόρντομπα, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λουίς Ντίας, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έβαλε μπροστά στο σκορ την Κολομβία, στο 31ο λεπτό. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Ντάβινσον Σάντσες να μην καταφέρνει, σε κενή εστία, να σκοράρει.

Στην επανάληψη, οι Κολομβιανοί χρειάστηκαν τρία λεπτά για να «καθαρίσουν» το ματς. Στο 59′, από εκτέλεση κόρνερ, ο Σάντσες, με κεφαλιά, διεύρυνε το προβάδισμα των Κολομβιανών και, στο 62ο λεπτό, από ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες, ο Κόρντομπα διαμόρφωσε το τελικό 3-0, σκοράροντας το πρώτο του τέρμα με την εθνική ομάδα. Με ένα βαθμό, μετά από δυο παιχνίδια, η Κόστα Ρίκα βρίσκεται μια ανάσα από τον αποκλεισμό.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Καμίλο Βάργκας, Μουνιόθ, Σάντσες, Κουέστα, Μοχίκα, Λέρμα (71′ Κάστανο), Ρίος (46′ Ουρίμπε), Ντίας (77′ Ντουράν), Χάμες (71′ Ασπρίγια), Αρίας, Κόρντομπα (77′ Μπορέ)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Σεκέιρα, Μίτσελ, Χουάν Πάμπλο Βάργκας, Κάλβο, Κίρος, Γκάλο, Αγκιλέρα Ζαμόρα (66′ Μπρένες), Λασιτέρ (46′ Μόρα), Ουγκάλδε (46′ Κάμπελ), Μαδριγάλ (83′ Ρόχας), Άλβαρο Ζαμόρα (66′ Αλκοθέρ)

Πάρτι για τη Βραζιλία

Λίγες ημέρες μετά το 0-0 με την Κόστα Ρίκα, για τον τέταρτο όμιλο του Copa America, οι Βραζιλιάνοι ξέσπασαν και επιβλήθηκαν 4-1 της Παραγουάης στο Allegiant Stadium του Λας Βέγκας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Βραζιλία είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Πακετά, αλλά οι Παραγουανοί απάντησαν με το σουτ του Μπομπαντίγια, το οποίο εξουδετέρωσε ο Άλισον. Οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Κούμπας και, στο 31ο λεπτό, είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Όμως, ο Πακετά, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο, πριν λήξει το ημίχρονο, ο Βινίσιους ανέλαβε δράση.

Από πάσα-τακουνάκι του Πακετά, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 1-0, στο 35ο λεπτό, για να ακολουθήσει, λίγο αργότερα, το σουτ του Μπρούνο Γκιμαράες, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Στο 43′ ο Σάβιο βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, για να πετύχει το πρώτο του γκολ, με τη φανέλα της Εθνικής, για το 2-0. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Βινίσιους εκμεταλλεύτηκε λάθος του Αλντερέτε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, η Παραγουάη μείωσε με ένα πολύ ωραίο γκολ του Αλντερέτε, όμως, λίγο αργότερα, οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, σε χέρι του Βιγιασάντι. Αυτή τη φορά, ο Πακετά ήταν εύστοχος, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. Η Παραγουάη τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού, στο 81ο λεπτό, αποβλήθηκε, με απευθείας κόκκινη, ο Κούμπας. Πλέον, έχοντας τέσσερις βαθμούς, η Βραζιλία θα παίξει με την Κολομβία, για το ποια θα τερματίσει πρώτη στον τέταρτο όμιλο. Αποχαιρέτησε τη διοργάνωση η Παραγουάη, που γνώρισε την δεύτερη ήττα της.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Ακόστα, Βελάσκεθ, Μπαλμπουένα, Αλντερέτε, Εσπινόζα Ακόστα (73′ Χιμένες), Μπομπαντίγια (84′ Καμπαγέρο), Βιγιασάντι, Κούμπας, Ενσίσο (72′ Κακού), Αλμιρόν (78′ Σόσα), Μπάριος (73′ Μπαρέιρο)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Μιλιτάο (87′ Γκάμπριελ), Μαρκίνιος, Γουέντελ, Γκιμαράες (72′ Ντόουγκλας Λουίς), Γκόμες, Σάβιο (72′ Ραφίνια), Πακετά (79′ Περέιρα), Βινίσιους, Ροδρίγκο (79′ Έντρικ)

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024