Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Την έκανε μια... χαψιά

Την έκανε μια… χαψιά

Οι Ελβετοί έκαναν... πλάκα στην Ιταλία και εκμεταλλεύτηκαν το «ναυάγιο» που παρουσίασε η Σκουάντρα Ατζούρα

Το πρώτο μεγάλο «μπαμ» της φάσης των 16 του Euro είναι γεγονός καθώς η Ελβετία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας την Ιταλία (2-0).

Οι Ελβετοί έκαναν πάρτι απέναντι στην Σκουάντρα Ατζούρα και πήραν εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης.

Η Ελβετία είχε στείλει τα μηνύματα από την φάση των ομίλων αλλά όπως αποδείχθηκε στο χορτάρι, η Ιταλία δεν τα είχε λάβει και τελικά το πλήρωσε.

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν προκάλεσε πολλά προβλήματα στους Ιταλούς και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν… μονότερμα.

Όχι, δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι οι Ελβετοί έπαιξαν τους Ιταλούς στο μισό γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο.

Είναι απλά η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι πως η Ελβετία αιφνιδίασε τους Ιταλούς από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης.

Το γκολ του Φρόιλερ στο 37’ έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση των Ελβετών, αλλά το χρονικό σημείο στο οποίο η ελβετική ομάδα έκανε το 2-0 «έκοψε τα πόδια» της ιταλικής ομάδας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βάργκας έκανε το 2-0 με εξαιρετικό πλασέ και οι Ιταλοί κλήθηκαν ν’ ανέβουν ένα βουνό.

Δεν τα κατάφεραν κι εδώ που τα λέμε με τον τρόπο που έπαιξαν δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν και σε πολλά.

Οι Ελβετοί παρουσίασαν μια ομάδα που είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον την απουσία του Καλαφιόρι από το κέντρο της ιταλικής άμυνας.

Ο νεαρός στόπερ της Σκουάντρα Ατζούρα ήταν τιμωρημένος και η απουσία του φάνηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς δεν υπήρχε παίκτης για να καλύψει το κενό του.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Ελβετοί και με την πίεση που άσκησαν στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι Ελβετοί είχαν δείξει στο παιχνίδι με την Γερμανία ότι είναι καλή ομάδα, είχαν φέρει σε δύσκολη θέση και τα «πάντσερ» και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι διοργανωτές του Euro είχαν ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις.

Η ελβετική ομάδα έκανε με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά της αλλά θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος και στην εικόνα που παρουσίασε η Ιταλία, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι αλλά και στα τρία ματς του ομίλου.

Ειδικά όμως στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Ελβετία, η εικόνα της Σκουάντρα Ατζούρα θύμισε «ναυάγιο».

Μιλάμε για μια ομάδα που δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται, μια ομάδα που ήταν «φάντασμα» της Ιταλίας που είχε κατακτήσει το προηγούμενο Euro.

Κανείς δεν θεωρούσε, πριν την έναρξη της διοργάνωσης, την Ιταλία φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά κανείς επίσης δεν μπορούσε να φανταστεί κι αυτό το χάλι.

Γιατί η εικόνα που παρουσίασε η ιταλική ομάδα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν όχι απλά απογοητευτική, αλλά αποκρουστική.

Ούτε ο προπονητής της, Λουτσιάνο Σπαλέτι αλλά ούτε και οι παίκτες του κατάλαβαν τι προσπαθούσε να παίξουν στην διοργάνωση. Και το ότι προκρίθηκαν στη φάση των 16 κόντρα στην Κροατία με το γκολ στο 98’ επιτυχία ήταν.

Τώρα όμως απέναντι στην Ελβετία είδαν αστεράκια κι επιστρέφουν «σπίτι» τους έχοντας αποτύχει παταγωδώς. Είναι πάντως γεγονός ότι δεν άξιζαν τίποτε περισσότερο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024