Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορικά ταξίδια: Ποιοι αναζητούν… πολυτέλεια στα 20.000 πόδια

Αεροπορικά ταξίδια: Ποιοι αναζητούν… πολυτέλεια στα 20.000 πόδια

Πλέον δε χρειάζεται να είστε πάμπλουτοι με μετρητά για να ζήσετε την εμπειρία σε πολυτελή αεροπορικά ταξίδια

Αύξηση των πελατών που επιλέγουν πολυτελείς εμπειρίες σε αεροπορικά ταξίδια παρατηρούν ταξιδιωτικοί πράκτορες, σύμφωνα με το Business Insider. Πρόκειται για ταξίδια με ιδιωτικά τζετ μέχρι εισιτήρια πρώτης θέσης και premium-class.

Ο Oliver Bell, συνιδρυτής της πολυτελούς ταξιδιωτικής εταιρείας Oliver’s Travels, δήλωσε ότι η τάση αυτή θα μπορούσε εν μέρει να αποδοθεί στα «ταξίδια εκδίκησης», όπου οι άνθρωποι είναι «πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για απίστευτες εμπειρίες» μετά την πανδημία, προχωρώντας σε αεροπορικά ταξίδα.

Σύμφωνα με έρευνα του Forbes Advisor σε 1.000 Αμερικανούς τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το 39% των ανθρώπων δηλώνει ότι ο προϋπολογισμός των ταξιδιών του το 2024 θα είναι υψηλότερος από τον προηγούμενο χρόνο. (Αυτό είναι μειωμένο από το 45% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα το 2023).

Αλλά δεν χρειάζεται να είστε πάμπλουτοι με μετρητά για να ζήσετε την εμπειρία σε πολυτελή αεροπορικά ταξίδια. Απλά πρέπει να κάνετε την έρευνά σας.

Αεροπορικά ταξίδια: Τα ημι-ιδιωτικά τζετ συχνά παραβλέπονται

Τα ιδιωτικά τζετ είναι ένας από τους πιο προφανείς τρόπους για να ταξιδέψετε με πολυτέλεια, αλλά σύμφωνα με τον Bell, συχνά παραβλέπονται επειδή οι άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι πολύ ακριβά.

«Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι οι ιδιωτικές πτήσεις είναι μόνο για τους πλούσιους και διάσημους, τους Έλον Μασκ του κόσμου», δήλωσε ο Bell.

«Φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας “φθηνός” τρόπος να πετάξεις, καθώς εξακολουθεί να είναι συνήθως πιο ακριβός από το να πετάς με εμπορικές πτήσεις, αλλά είναι πολύ πιο προσιτός από ό,τι νομίζουν οι άνθρωποι, και ίσως γι’ αυτό βλέπουμε αύξηση τώρα που οι άνθρωποι ενημερώνονται περισσότερο», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η Alesandra Dubin στο Business Insider, ο Ιούνιος του 2022 είχε τις περισσότερες ιδιωτικές πτήσεις στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο του 2007.

Η Dubin συνέστησε να κλείσετε μια δημόσια διαθέσιμη θέση σε μια πτήση με ημι-ιδιωτικό τζετ “hop on” για να εξοικονομήσετε χρήματα. Πολλές ιδιωτικές περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες, όπως η JSX, προσφέρουν αυτή την επιλογή.

Η JSX προσφέρει διάφορα δρομολόγια από ιδιωτικούς τερματικούς σταθμούς στη Δυτική Ακτή και το Τέξας. Οι επιβάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για συνωστισμό ή ουρές ασφαλείας, και με μέγιστο αριθμό 30 επιβατών σε κάθε πτήση, μπορείτε να έχετε την αίσθηση της ιδιωτικής πτήσης χωρίς να νοικιάσετε το δικό σας τζετ.

Η εμπειρία στα αεροπορικά ταξίδια

Τον Ιούνιο του 2021, η Dubin έγραψε για την εμπειρία της να ταξιδέψει από το Λος Άντζελες στο Λας Βέγκας με πτήση JSX έναντι 99 δολαρίων. Το εισιτήριό της περιελάμβανε δωρεάν παραδοτέα βαλίτσα, σνακ και ποτά, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ.

Εναλλακτικά, ορισμένες εταιρείες ιδιωτικών τζετ προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες, όπου έχετε πλήρη πρόσβαση έναντι καθορισμένης αμοιβής κάθε μήνα. Για παράδειγμα, η Surf Air είναι μια εταιρεία ιδιωτικών τζετ με έδρα το Λος Άντζελες που προσφέρει απεριόριστες συνδρομές ιδιωτικών πτήσεων με 295 δολάρια το μήνα ή 3.540 δολάρια ετησίως.

«Αντί να πρέπει να περιμένετε σε μεγάλες ουρές με περιορισμούς στις αποσκευές ή να απαιτούνται επιπλέον πληρωμές, μπορείτε να φτάσετε μόλις 15 λεπτά πριν από την πτήση σας, να επιβιβαστείτε απευθείας και να απολαύσετε πλήρη άνεση και ιδιωτικότητα», δήλωσε ο Bell.

Προσιτή ή «μεσαία» πολυτέλεια

Ορισμένοι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν στην πρώτη ή την business class με λιγότερα χρήματα χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες ή πόντους ανταμοιβής αεροπορικών εταιρειών.

Αλλά για τους λιγότερο συχνούς επιβάτες ή για όσους δεν έχουν πόντους, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Ο David Guthrie, ιδρυτής της εταιρείας Tent with a View, δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει μια αύξηση των πελατών που επιλέγουν επιλογές «μεσαίας πολυτέλειας», όπως τα αεροπορικά εισιτήρια premium-class.

Είπε ότι έχει γίνει σύνηθες για τις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν μια «πιο προσεγμένη εμπειρία σε σύγκριση με την κανονική οικονομική θέση», αλλά αυτές οι επιλογές «δεν είναι τόσο πολυτελείς ή ακριβές όσο η πρώτη θέση ή τα ιδιωτικά τσάρτερ».

Τι προσφέρουν οι εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες, όπως η KLM, η Delta και η United, προσφέρουν εισιτήρια premium ή comfort-class.

Κάθε αεροπορική εταιρεία προσφέρει διαφορετικά προνόμια. Με το πακέτο Premium Plus της United Airlines, οι επιβάτες θα έχουν μεγαλύτερα καθίσματα, περισσότερο χώρο για τα πόδια και ένα κιτ με προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας από την TheraFace, όπως κρέμα ματιών, σπρέι προσώπου, κρέμα χεριών και καλλυντικό για τα χείλη.

Περιλαμβάνει επίσης δωρεάν αλκοόλ, βελτιωμένα μαχαιροπήρουνα για γεύματα και ακουστικά με προστασία από τον θόρυβο στο αεροσκάφος, καθώς και μεγαλύτερες οθόνες τηλεόρασης, προτεραιότητα στο check-in και την επιβίβαση, αποκλειστικές λωρίδες ασφαλείας και προτεραιότητα στη διαχείριση των αποσκευών.

Σύμφωνα με την Martina Coogan, επικεφαλής των εταιρικών πωλήσεων της United Airlines στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, οι ναύλοι ξεκινούν από περίπου 1.077 δολάρια.

Είπε ότι είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από τις ΗΠΑ προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, με το premium πακέτο της KLM, οι επιβάτες κάθονται σε μια «ήσυχη καμπίνα» με έως και 28 καθίσματα με 17 εκατοστά περισσότερο χώρο για τα πόδια και 7,5 εκατοστά μεγαλύτερη κλίση από ένα κάθισμα οικονομικής θέσης. Ο Guthrie δήλωσε ότι αυτό το πακέτο είναι δημοφιλές μεταξύ των πελατών του, οι οποίοι φαίνεται να ξοδεύουν το διπλάσιο ποσό για τα εισιτήρια premium comfort σε σύγκριση με τα οικονομικά εισιτήρια.

Αντίστοιχα, το πακέτο Comfort Plus της Delta προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια (αν και δεν είναι σαφές κατά πόσο), πρόωρη επιβίβαση, αποκλειστικό χώρο πάνω από τα ντουλάπια και δωρεάν σνακ σε πτήσεις άνω των 900 μιλίων και ποτά σε πτήσεις άνω των 251 μιλίων.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024