Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Ομπάμα συνεχίζει να στηρίζει τον Μπάιντεν, «υπάρχουν και κακές βραδιές στα ντιμπέιτ»

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα συνεχίζει να στηρίζει τον Μπάιντεν, «υπάρχουν και κακές βραδιές στα ντιμπέιτ»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε την στήριξή του στον Τζο Μπάιντεν παρά την κακή του απόδοση στο ντιμπέιτ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε σήμερα ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε μια «κακή» επίδοση στο ντιμπέιτ απέναντι στο Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ χθες, Πέμπτη, ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει τον Μπάιντεν.

«Υπάρχουν και κακές βραδιές στα ντιμπέιτ. Πιστέψτε με, το ξέρω», έγραψε ο Ομπάμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Ωστόσο οι εκλογές αυτές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει όλη του τη ζωή για τους απλούς ανθρώπους και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», αναφέρει ο Ομπάμα στην ανάρτησή του. Πρόσθεσε «Η χθεσινή νύχτα δεν το άλλαξε αυτό».

Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης της υποψηφιότητας για τον Μπάιντεν, δηλώνει εκπρόσωπός του

Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση σχετικά με παραίτηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του και ο ίδιος προτίθεται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ τον Σεπτέμβριο απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του. Tο βράδυ της Πέμπτης o Τζο Μπάιντεν αντιμετώπισε τον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, με ημιτελείς προτάσεις και μια καταβεβλημένη έκφραση.

Στο Ράλεϊ, ο Τζο Μπάιντεν, έχοντας τη βοήθεια υποβολέα, σε αντίθεση με την χθεσινή βραδιά, επανέλαβε όλες τις επιθέσεις που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, περηφανεύτηκε για τον απολογισμό του έργου του και τις ιδέες του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «είναι ένα κύμα εγκληματικότητας από μόνος του», είπε αναφερόμενος στον πρώτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο και διώκετο για σειρά υποθέσεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμμετέχει σε συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον παρουσιαστή του late-night talk-show Τζίμι Κίμελ.

«Κύμα πανικού» στους Δημοκρατικούς

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι επικρατεί κύμα πανικού στους Δημοκρατικούς, τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές και περίπου έξι εβδομάδες πριν από το συνέδριο που θεωρείται ότι θα δώσει το χρίσμα στον πρόεδρο. Επί του παρόντος, ωστόσο, κανένα βαρύ όνομα του Δημοκρατικού Κόμματος δεν έχει εκφράσει δημόσια αυτό το συναίσθημα.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αναγνώρισε ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε μια δύσκολη αρχή στο ντιμπέιτ αλλά εκτιμά ότι «τελείωσε δυνατά» απέναντι σε έναν αντίπαλο που πολλαπλασίασε τους ψευδείς ισχυρισμούς χωρίς να χάσει ποτέ την ηρεμία του ή την ψυχραιμία του.

Η 59χρονη Δημοκρατική κάνει σήμερα την προεκλογική της εκστρατεία στη Νεβάδα. Το όνομά της εμφανίζεται στη λίστα των προσώπων που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση αποχώρησης του πριν από τον Νοέμβριο, μεταξύ ορισμένων εξεχόντων Δημοκρατικών κυβερνητών, όπως ο Γκάβιν Νιούσομ στην Καλιφόρνια ή η Γκρέτσεν Γουίτμερ στο Μίσιγκαν.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024