Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οι New York Times καλούν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Οι New York Times καλούν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο

«Η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι ν’ ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του», γράφουν οι New York Times σε άρθρο της σύνταξης.

Η συντακτική επιτροπή της αμερικανικής εφημερίδας New York Times κάλεσε χθες Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Brian Snyder) ν’ αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ της προηγουμένης με αντιμέτωπο τον ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

«Σκιά ηγέτη» ο Μπάιντεν «απέτυχε στη δική του δοκιμασία»

«Η μεγαλύτερη υπηρεσία του προέδρου Μπάιντεν στη χώρα του θα ήταν ν’ αποσυρθεί από την κούρσα», γράφουν οι New York Times, στο άρθρο τους (δεξιά)

Αρθρο της σύνταξης, που μεταφορτώθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας χθες το βράδυ, υπό τον τίτλο «Για να υπηρετήσει τη χώρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κούρσα», περιγράφει τον δημοκρατικό πρόεδρο με όρους όπως «σκιά ηγέτη» αφού ο αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «απέτυχε στη δική του δοκιμασία».

Αγνώριστος, ο κ. Μπάιντεν μάσαγε λέξεις, άφησε ατελείωτες φράσεις, κοίταγε στο κενό κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του προχθές Πέμπτη.

«Ο κ. Μπάιντεν υπήρξε θαυμάσιος πρόεδρος. Υπό την ηγεσία του, το έθνος άκμασε και άρχισε ν’ αντιμετωπίζει φάσμα μακροπρόθεσμων προκλήσεων, ενώ οι πληγές που είχε ανοίξει ο κ. Τραμπ άρχισαν να επουλώνονται.

Ομως η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι ν’ ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του», κρίνει το κύριο άρθρο.

Επιμένει

Η σύνταξη των Τάιμς συμπεριλαμβάνει αρθρογράφους με μεγάλη επιρροή.

Μέλη του δημοκρατικού κόμματος αμφισβητούν επίσης έντονα το κατά πόσο ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση ν’ αναλάβει νέα θητεία, ζήτημα που προκαλεί θύελλες εντός της παράταξης.

Εν μέσω του σάλου, ο κ. Μπάιντεν, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη ζημιά, διαβεβαίωσε χθες πως μπορεί να «κάνει τη δουλειά» κι εξασφάλισε την υποστήριξη δυο δημοκρατικών προκατόχων του, των Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024