Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Νέες διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου και για την απελευθέρωση των ομήρων

Ισραήλ: Νέες διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου και για την απελευθέρωση των ομήρων

Νέες διαδηλώσεις οργανώνουν συγγενείς των ομήρων και αντικυβερνητικοί ακτιβιστές στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ

Διαδηλώσεις κατά του κυβερνητικού συνασπισμού και υπέρ της συμφωνίας για τους ομήρους έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο σε πολλές τοποθεσίες σε όλο το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Μπενιανίν Νετανιάχου αντιμετωπίζει μεγάλες εσωτερικές πιέσεις να έρθει σε συμφωνία με τη Χαμάς

Στην πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ, σε μια συγκέντρωση με αίτημα την απελευθέρωση των ομήρων θα υπάρχει βιντεοσκοπημένη ομιλία της Νόα Αργκαμάνι, η οποία διασώθηκε από τη Γάζα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια δήλωσή της μετά την απελευθέρωσή της.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση με αίτημα για πρόωρες εκλογές στη Διασταύρωση Καπλάν στο Τελ Αβίβ, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί στην Ιερουσαλήμ, την Καισάρεια, τη Χάιφα, την Μπε’έρ Σεβά και σε άλλες τοποθεσίες.

Διαμαρτυρίες, για ακόμη μια εβδομάδα, έχουν επίσης προγραμματιστεί κοντά στις κατοικίες του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια και την Ιερουσαλήμ. Ο συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν αναμένεται να μιλήσει στη συγκέντρωση στην Ιερουσαλήμ.

Στην Κιριάτ Γκατ, μια κοινή κινητοποίηση θα συγκεντρώσει τους κατοίκους της περιοχής και τα μέλη του κιμπούτς Νιρ Οζ, που έχουν εκτοπιστεί από τις 7 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα ζητήσουν την απελευθέρωση των ομήρων. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι η Μίκα Ένγκελ, που απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο, ενώ η σορός του πατέρα της Ρόνεν παραμένει στη Γάζα.

«Μην αφήσετε ξανά τον Νετανιάχου να τορπιλίσει μια συμφωνία»

Η Εϊνάβ Ζανγκάουκερ, της οποίας ο γιος Μάταν κρατείται όμηρος στη Γάζα, ανέφερε σε δήλωση των μελών των οικογενειών των ομήρων έξω από το αρχηγείο των IDF στο Τελ Αβίβ, ότι το Ισραήλ βρίσκεται «ένα βήμα πριν από τον πόλεμο στον βορρά και αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία ευκαιρία για μια συμφωνία».

«Ο λαός καταλαβαίνει ότι ο Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο για την προσωπική του ατζέντα και ότι μια συμφωνία θα τερμάτιζε τον πόλεμο, θα προκαλούσε εκλογές και θα έβαζε τέλος στην εξουσία του Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου κρατάει την εξουσία του εις βάρος των οικογενειών μας στη Γάζα!», δήλωσε η Ζανγκάουκερ.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Η διαδήλωση αυτής της εβδομάδας πραγματοποιείται μετά από μια αναφορά σήμερα το πρωί ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναδιατυπώνει την τελευταία πρόταση για εκεχειρία σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία, λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν για πρώτη φορά την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή προσφορά ως απόρριψη.

«Αυτό που στέκεται ανάμεσα σε εμάς και τους αγαπημένους μας είναι η επιμονή του Νετανιάχου να μην τερματιστεί ο πόλεμος στο πλαίσιο μιας συμφωνίας», καταγγέλλει η Αγιάλα Μέτζγκερ, νύφη του δολοφονημένου ομήρου Γιοράμ Μέτζγκερ.

«Μην επιτρέψετε στον Νετανιάχου να τορπιλίσει και πάλι μια συμφωνία αυτή τη φορά», προσθέτει σε μια έκκληση προς τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024