Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Οι 5 αμήχανες φορές που μπέρδεψε τα λόγια του στο debate με τον Τραμπ

Τζο Μπάιντεν: Οι 5 αμήχανες φορές που μπέρδεψε τα λόγια του στο debate με τον Τραμπ

Οι απαντήσεις του προέδρου Μπάιντεν σχετικά με τις αμβλώσεις, το χρέος και τη μετανάστευση ήταν ενίοτε ασυνάρτητες

Η απογοητευτική —κατά πολλούς— εμφάνιση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ περιελάμβανε λανθασμένες λέξεις, βραχνή φωνή και περιπτώσεις όπου έχανε τον ειρμό της σκέψης του.

Από την άλλη ενώ ο πολιτικός του αντίπαλος έδειξε πιο σίγουρος, ξεστόμισε μια σειρά από ψεύδη για διάφορα θέματα και αρνήθηκε να πει απερίφραστα ότι θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2024.

Ακολουθούν οι 5 φορές που ο Τζο Μπάιντεν έχασε τα λόγια του.

Εθνικό χρέος

Ενώ προσπαθούσε να «χτυπήσει» τον Τραμπ για τους χειρισμούς του σχετικά με το εθνικό χρέος, ο Μπάιντεν είπε λανθασμένα ότι υπάρχουν χίλιοι τρισεκατομμυριούχοι στην Αμερική, πριν το αντιληφθεί και πει δισεκατομμυριούχοι.

Στη συνέχεια πάλεψε με ένα μακροσκελές σχόλιο για την υγειονομική περίθαλψη. Αφού σκόνταψε στα λόγια του και είπε «Covid» ενώ φαινομενικά εννοούσε «Medicare», ο πρόεδρος κατέληξε με το «τελικά νικήσαμε το Medicare».

«Δεν κατάλαβα τι είπε προς το τέλος, πιστεύω πως ούτε ο ίδιος κατάλαβε»

Σημειώνεται ότι το Medicare είναι ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και νεότερα άτομα με αναπηρία.

Η κρίση στα σύνορα

Ο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να διατυπώσει με συνοχή την πολιτική του πρόταση για τα σύνορα. Είπε ότι 40% λιγότεροι άνθρωποι περνούν παράνομα τα σύνορα, προτού πει ότι θα εργαστεί για την απαγόρευση της «συνολικής πρωτοβουλίας σχετικά με το τι πρόκειται να κάνουμε με περισσότερες συνοριακές περιπολίες και περισσότερους αξιωματικούς για το άσυλο».

«Δεν κατάλαβα τι είπε προς το τέλος, πιστεύω πως ούτε ο ίδιος κατάλαβε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις πήρε τον λόγο.

Ανώτατο Δικαστήριο

Στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον Τραμπ για το διορισμό συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, που τελικά οδήγησε στην ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade για τις αμβλώσεις, ο Μπάιντεν επιχείρησε να καθορίσει το πλαίσιο της απόφασης εκείνης που επέτρεπε την άμβλωση, χωρίς όμως να τα καταφέρει: «Η πρώτη φορά είναι μεταξύ γυναίκας και γιατρού. Η δεύτερη φορά είναι μεταξύ του γιατρού και μιας ακραίας κατάστασης. Και μια τρίτη φορά είναι μεταξύ του γιατρού – εννοώ, θα ήταν μεταξύ της γυναίκας και του κράτους». Ως Roe v. Wade είναι γνωστή μια απόφαση ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, στην οποία το Δικαστήριο έκρινε ότι το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών γενικά προστατεύει το δικαίωμα για άμβλωση.

Περιβάλλον

Ο Μπάιντεν αμέλησε να επωφεληθεί όταν οι απαντήσεις του Τραμπ ήταν συγκεχυμένες. Ο Τραμπ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή λέγοντας: «Θέλω απολύτως άψογο καθαρό νερό και θέλω απολύτως καθαρό αέρα, και το είχαμε. Είχαμε H2O (νερό). Είχαμε τα καλύτερα νούμερα από ποτέ». Αλλά στην απάντησή του, ο Μπάιντεν επέστρεψε σχεδόν αμέσως στο δικό του λογύδριο για την κλιματική αλλαγή, χωρίς καν να σχολιάσει όσα ακούστηκαν.

Άμβλωση

Μιλώντας για τις αμβλώσεις ο αμερικανός πρόεδρος άρχισε να λέει πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα.

«Το θέμα είναι το εξής: υπάρχουν πολλές νεαρές γυναίκες που βιάζονται επειδή πιέζονται από πεθερικά, συζύγους, αδερφές, αδερφούς… απλώς είναι γελοίο. Και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024