Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βολιβία: Προφυλακίστηκαν οι τρεις ηγέτες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος

Βολιβία: Προφυλακίστηκαν οι τρεις ηγέτες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος

Οι τρεις ανώτατοι αξιωματικοί, τους οποίους βαραίνουν υποψίες πως είχαν σκοπό ν’ ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βολιβίας, Λουίς Αρσε, θα παραμείνουν υπό κράτηση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι τρεις φερόμενοι ως ηγέτες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βολιβία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του βολιβιανού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, του στρατηγού Χουάν Χοσέ Σουνίγκα (υπό κράτηση στη φωτογραφία, επάνω, από το Χ), προφυλακίστηκαν για έξι μήνες με απόφαση της δικαιοσύνης, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο εισαγγελέας Σέσαρ Σίλες.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία και συμμετοχή σε ένοπλη εξέγερση εναντίον του κράτους

Οι τρεις ανώτατοι αξιωματικοί, τους οποίους βαραίνουν υποψίες πως είχαν σκοπό ν’ ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Λουίς Αρσε, θα παραμείνουν υπό κράτηση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ενόσω διενεργούνται έρευνες σε βάρος τους.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία και συμμετοχή σε ένοπλη εξέγερση εναντίον του κράτους, σύμφωνα με τον ίδιο εισαγγελικό λειτουργό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ενήργησε αυτοβούλως»

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Αρσε αρνήθηκε χθες οποιαδήποτε εμπλοκή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του στρατηγού Χουάν Χοσέ Σουνίγκα.

Ο στρατηγός Σουνίγκα υποστήριξε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι ενήργησε κατ’ εντολήν του Αρσε με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της δημοτικότητας του προέδρου.

«Ενήργησε αυτοβούλως», τόνισε ο πρόεδρος της Βολιβίας σε συνέντευξη Τύπου. Διαβεβαίωσε επίσης τους πολίτες ότι όλα έχουν επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024