Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Mε ποιο τρόπο κατάφερε ο Τομ Χανκς να βγάλει 40 εκατομμύρια δολάρια από το Φόρεστ Γκαμπ;

Mε ποιο τρόπο κατάφερε ο Τομ Χανκς να βγάλει 40 εκατομμύρια δολάρια από το Φόρεστ Γκαμπ;

Ο Τομ Χανκς κέρδισε μια τεράστια αμοιβή από την οσκαρική κωμωδία-δράμα του 1994 που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Γουίνστον Γκρουμ, Φόρεστ Γκαμπ.

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τομ Χανκς πήρε σίγουρα μια ιδιοφυή απόφαση όταν φέρεται να αποφάσισε να βάλει μια συγκεκριμένη ρήτρα στο συμβόλαιό του για το Φόρεστ Γκαμπ.

Το 1993, ο Χανκς, 37 ετών τότε, πήρε το ρόλο στη βραβευμένη ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, αφού ο πρωταγωνιστής του Grease, Τζον Τραβόλτα, αποφάσισε να απορρίψει το ρόλο.

Σύμφωνα με το Collider, το «Φόρεστ Γκαμπ» είναι η τέταρτη πιο κερδοφόρα ταινία του Χανκς – με το παγκόσμιο box office gross να φτάνει τα $678.226.465

Ο γεννημένος στην Καλιφόρνια -που επικράτησε επίσης έναντι των Μπιλ Μάρεϊ, Τσέβι Τσέις και Μάθιου Μπρόντερικ για τον ρόλο- ανέλαβε να υποδυθεί τον ομώνυμο χαρακτήρα τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς και τελικά κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα βραβεία Όσκαρ του 1995.

Η χρυσή ρήτρα

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή ενός άνδρα από την Αλαμπάμα, ονόματι Φόρεστ, και εξιστορεί τη φιλία, την αγάπη και την απώλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες του 20ού αιώνα. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, μάλιστα ο Φόρεστ κατατάσσεται στον αμερικανικό στρατό και στέλνεται να υπηρετήσει στο Βιετνάμ (πόσο πιο Χόλιγουντ;).

Στο πλευρό του 67χρονου πλέον Χανκς, στη μαγευτική ταινία πρωταγωνίστησαν, μεταξύ άλλων, η Ρόμπιν Ράιτ, 58 ετών, ο Μάικελτι Γουίλιαμσον, 67 ετών, και ο Γκάρι Σινίζ, 69 ετών.

Πριν από την κινηματογραφική προβολή της ταινίας, ο ηθοποιός του Elvis φέρεται να διαπραγματεύτηκε μια συγκεκριμένη ρήτρα στο συμβόλαιό του, η οποία θα του επέτρεπε να παίρνει κέρδη με βάση ένα μέρος των εισπράξεων του box office (αντί να λάβει αμοιβή για τον ρόλο του).

Ευτυχώς όμως αυτή η ρήτρα αποδείχθηκε κερδοφόρα για τον Χανκς, καθώς φέρεται να πήρε 40 εκατομμύρια δολάρια από το έργο του 1994.

Αυτό το ποσό ενισχύθηκε από τα επιπλέον κέρδη που ο ίδιος και ο Ζεμέκις εισέπραξαν αφού επένδυσαν τα δικά τους κεφάλαια στο Forrest Gump για να κρατήσουν σκηνές στην ταινία για τις οποίες η Paramount Pictures υποτίθεται ότι δεν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει.

Μετά τη θριαμβευτική κινηματογραφική κυκλοφορία του Φόρεστ Γκαμπ, η ταινία έγινε η πιο επιτυχημένη προσφορά της κινηματογραφικής εταιρείας, ξεπερνώντας τα ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και καθώς η περίοδος των βραβείων ξεκίνησε, η ταινία απέσπασε έξι βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και του προαναφερθέντος βραβείου καλύτερου ηθοποιού.

Σύμφωνα με το Collider, το «Φόρεστ Γκαμπ» είναι η τέταρτη πιο κερδοφόρα ταινία του Χανκς – με το παγκόσμιο box office gross να φτάνει τα $678.226.465.

*Mε πληροφορίες από: Unilad

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024