Φολέγανδρος: Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι – Πέντε τραυματίες
Επιστρατεύονται Super Puma και C-27 για τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο - Ισχυροί άνεμοι «κάρφωσαν» το πλοίο στο φανάρι του λιμανιού ενώ έδενε
Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί γαι τους συνολικά 53 επιβάτες πλοίου στη Φολέγανδρο, που προσέκρουσε στο λιμάνι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
Πρόκειται για το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που «καρφώθηκε» στο φανάρι του λιμανιού του νησιού, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης. Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.
Πέντε τραυματίες – Με Super Puma και αεροπλάνο C-27 η διακομιδή τυς στο νοσοκομείο
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν πέντε άτομα, οι δύο από αυτούς ελαφρά και οι άλλοι τρεις με κατάγματα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή οι τραυματίες είναι τρία μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες.
Και οι πέντε μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο πολυιατρείο της Φολεγάνδρου, ενώ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνει στο νησί για να τους παραλάβει και να τους πάει στη Σαντορίνη από όπου θα τους παραλάβει αεροπλάνο αεροδιακομιδών C-27 με τελικό ποροορισμό της Αθήνα, και πιθανόν το Θριάσιο Νοσοκομείο για την περίθαλψή τους.
Την ίδια ώρα ο απόπλους του πλοίου έχει απαγορευθεί ώστε δύτης να επιθεωρήσει τα ύφαλά του για τυχόν ζημιές από την πρόσκρουση.
Με 53 επιβαίνοντες κατέπλευσε το πλοίο
Το πλοίο με 24 επιβάτες, 29 μέλη πλήρωμα και επτά ΙΧ, εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442