Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Στις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

ΠΑΣΟΚ: Στις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Τις εργασίες άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Λίγο μετά τις 12.30 ξεκίνησε  η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπου αναμένεται μεταξύ άλλων να αποφασιστεί ο οδικός χάρτης για τις εσωκομματικές εκλογές.

Τις εργασίες άνοιξε  ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών καθώς το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε έντονη κριτική για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και υπήρξαν πιέσεις προς την κατεύθυνση να στηθούν σύντομα εσωκομματικές κάλπες.
Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος όσο για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν για τις εσωκομματικές κάλπες και τον χρόνο που αυτές θα στηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει προαναγγείλει επί της ουσίας την υποψηφιότητά του.  «Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», τόνισε στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι ο στόχος είναι «να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προοδευτικής παράταξης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων  προτείνει να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου και καταθέτει «ενωτική πρόταση» με στόχο η Κεντρική Επιτροπή να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη μετά την παρέμβαση του  Χάρη Δούκα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, τονίζοντας πως «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα».

Μάλιστα, υπενθυμίζουν  στον δήμαρχο Αθηναίων, μάλιστα, ο οποίος έσπευσε πρώτος να προτείνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, πως «η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη».

Τα ονόματα που ακούγονται

Αναφορικά με το ποιοι άλλοι, εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, o Παύλος Γερουλάνος – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – προτίθεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από το επιτελείο του κ. Γερουλάνου αναφέρεται ότι ο βουλευτής «θα διατυπώσει την πολιτική πρότασή του για την προγραμματική και οργανωτική πορεία που θα οδηγήσει ξανά, πλειοψηφικά, το ΠΑΣΟΚ στην καρδιά του ελληνικού λαού».

Προτίθεται δε, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανταποκρινόμενος – όπως λένε – και στο κάλεσμα χιλιάδων μελών και φίλων.

Όσο αφορά στα ονόματα των Μιχάλη Κατρίνη, Μιλένας Αποστολάκη, Παύλου Χρηστίδη, Νάντιας Γιαννακοπούλου έχουν ασκήσει κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ενδεχόμενα κάποιο στέλεχος από αυτά θα καταθέσει εξίσου την υποψηφιότητά του.

Η προσέλευση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ συνεχιζόταν έως και τις 12 το μεσημέρι. Λίγο πριν τις 12 έφτασε ο Χάρης Δούκας ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ενώ περίπου στις 12.30 έφτασε και ο Νίκος Ανδρουλάκη ενώ στις 12.35 ξεκίνησε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ .

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024