Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αγγλία πέρασε στους οκτώ του Euro στην παράταση (2-1) - Μπέλινγκχαμ και Κέιν τα γκολ της ανατροπής

Η Αγγλία πέρασε στους οκτώ του Euro στην παράταση (2-1) – Μπέλινγκχαμ και Κέιν τα γκολ της ανατροπής

Η Αγγλία βρέθηκε από την… κόλαση στον… παράδεισο, επικρατώντας με 2-1 της Σλοβακίας στην παράταση, και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro.

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Euro 2024 πανηγυρίζει η Αγγλία, που έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Σλοβακίας στην παράταση με 2-1 (1-1 κανονική διάρκεια) και πλέον θα διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα κόντρα στην Ελβετία.

Η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, αλλά ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Χάρι Κέιν βρήκε δίχτυα και χάρισε την πρόκριση στο σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η Σλοβακία ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση έχοντας την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 5′ με τον Χάντσκο να βρίσκεται σε θέση βολής, όμως το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Η Αγγλία άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει την πρωτοβουλία, όμως στο 12′ οι Σλοβάκοι απείλησαν με τον Χαράτσλιν, αλλά ο Γκουέχει έβαλε σωτήρια το πόδι του.

Το παιχνίδι «πάγωσε» στα επόμενα λεπτά, αλλά η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25′. Ο Στρέλετς βρήκε υπέροχα τον Στρανζ στην εξαιρετική κίνηση που έκανε νικώντας τον Πίκφορντ για το 1-0. Η Σλοβακία έλεγξε τον ρυθμό από εκείνο το σημείο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε. Στο 39′ ο Φόντεν εκτέλεσε ένα φάουλ με την μπάλα να περνά από όλους. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0 για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Η Αγγλία άρχισε καλά το δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας τον τρόπο να σκοράρει, όμως το τέρμα ακυρώθηκε επειδή ο Φόντεν ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Τρίπιερ. Στο 54′ ο Στόουνς έκανε μια απίθανη γκάφα, ο Στρέλετς δοκίμασε από το κέντρο το πόδι του, η μπάλα όμως πέρασε μόλις άουτ.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ μεγάλωσε την πίεσή της από εκείνο το σημείο. Στο 78′ ο Κέιν βρέθηκε ολομόναχος παίρνοντας την κεφαλιά μετά το φάουλ του Φόντεν αλλά δεν βρήκε στόχο.

Τρία λεπτά μετά οι Άγγλοι είχαν δοκάρι σε δυνατό σουτ του Ράις εκτός περιοχής. Στη συνέχεια ο Κέιν δεν μπορεί να πιάσει καλά το σουτ και να σκοράρει. Και εκεί που όλα έδειχναν να… σβήνουν, ο Μπέλινγκχαμ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι σκόραρε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για το 1-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Με την έναρξη του έξτρα ημιώρου, η Αγγλία πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντουμπράβκα απομάκρυνε, ο Έζε έκανε ένα σκαστό σουτ, ο Τόνεϊ πήρε την κεφαλιά και ο Κέιν με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 91′. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο παιχνίδι, με την Σλοβακία να έχει μια καλή στιγμή στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μπέκαρικ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.
Όπως ήταν λογικό οι Σλοβάκοι πίεσαν για να καταφέρουν κι εκείνοι να σκοράρουν και να οδηγήσουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, όμως δεν είχαν τις λύσεις. Η Αγγλία κράτησε στα μετόπισθεν και έτσι έφτασε στη νίκη με το τελικό 2-1 παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ (66’ Πάλμερ), Ράις, Μέινου (84’ Εζέ), Σακά, Μπέλινγκχαμ (106′ Κονσά), Φόντεν (90+5’ Τόνεϊ), Κέιν (106′ Γκάλαχερ).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσίσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109′ Τούπτα), Σκρίνιαρ, Βάβρο, Χάντσκο, Λομπότκα, Κούτσκα (81’ Μπέρο), Ντούντα (81’ Μπένες), Χαράσλιν (61’ Σουσλόβ), Στρέλετς (61’ Μπόζενικ), Σραντς (90+2’ Γκιομπέρ).

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024