Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη νίκη της Γερμανίας σε νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης μετά από 8 χρόνια

Πρώτη νίκη της Γερμανίας σε νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης μετά από 8 χρόνια

H Γερμανία πήρε χθες βράδυ το εισιτήριο για τους «8» του Euro 2024, με την «νάσιοναλ μάνσαφτ» να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη σε νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης μετά από 8 χρόνια

Η Γερμανία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν υπέταξε με 2-0 την Δανία για τους «16» του Euro 2024 και εκτός από την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, η «νάσιοναλ μάνσαφτ» κατάφερε να σπάσει μια αρνητική παράδοση που την ακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Κι αυτό γιατί, οι οικοδεσπότες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε νοκ-άουτ αγώνα μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, είτε Μουντιάλ, είτε Euro, μετά από 8 χρόνια.

Τότε, στο Euro 2016 που είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας, είχε θριαμβεύσει δις μετά από τη φάση των ομίλων, διαλύοντας με 3-0 την Σλοβακία στους 16 και επικρατώντας με 6-5 στα πέναλτι επί της Ιταλίας, στα προημιτελικά (1-1 η κανονική διάρκεια).

Εκείνη η επιτυχία επί της «σκουάντρα ατζούρα» που την έστειλε στα ημιτελικά (ηττήθηκε με 2-0 από την οικοδέσποινα Γαλλία) ήταν η τελευταία σε νοκ-άουτ ματς μέχρι το ματς με τους Δανούς το βράδυ του Σαββάτου (29/6), αφού στο ενδιάμεσο η «μάνσαφτ» είχε τρεις επώδυνους αποκλεισμούς.

Στο Μουντιάλ του 2018 τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου, πίσω από Σουηδία, Μεξικό και Νότια Κορέα, στο Euro 2020 πέρασε τη φάση των ομίλων αλλά αποκλείστηκε στους «16» από την Αγγλία (ήττα με 2-0 στο Γουέμπλεϊ) ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, αποκλείστηκε στον όμιλο τερματίζοντας στην 3η θέση, πίσω από Ιαπωνία και Ισπανία.

Δείτε την ανάρτηση

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024