Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Στο Hard Rock Stadium της Φλόριντα, η Αργεντινή, έχοντας αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, επικράτησε 2-0 του Περού και, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, τερμάτισε πρώτη, στον πρώτο όμιλο, και συνεχίζει στην οκτάδα του Copa America.

Με τον Αλεξάντερ Κάλενς βασικό, οι Περουβιανοί, με δυο βαθμούς και χωρίς να πετύχουν γκολ, δεν κατάφεραν να περάσουν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκτός μάχης, λόγω τραυματισμού, ενώ, στον πάγκο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας δεν βρισκόταν ο προπονητής, με τον Λιονέλ Σκαλόνι να είναι τιμωρημένος. Στα πρώτα λεπτά, οι Αργεντινοί δεν κατάφεραν να φτιάξουν καθαρές ευκαιρίες, με το Περού να κρατάει, χάρη στην αμυντική του λειτουργία, αλλά. Μετά το πρώτο μισάωρο, η Αργεντινή είχε την πρώτη της καλή στιγμή, σε εκτέλεση φάουλ του Παρέδες, με τον Περουβιανό γκολκίπερ, τον Γκαλιέσε, να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση.

Ο Γκαλιέσε χρειάστηκε να επέμβει και στο σουτ του Λο Σέλσο, προς τα τέλη του ημιχρόνου. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, από ασίστ του Ντι Μαρία, ο Λαουτάρο Μαρτίνες πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανοίγοντας το σκορ για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Στο 72′, οι Αργεντινοί έχασαν πέναλτι με τον Παρέδες, ωστόσο, δεν επέτρεψαν στο Περού να απειλήσει και, στο 86ο λεπτό, ο Λαουτάρο, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, «κλείδωσε» την όγδοη συνεχόμενη νίκη για την Αργεντινή.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ, Οταμέντι, Πετσέλα (83′ Μαρτίνες Κουάρτα), Ταλιαφίκο, Λο Σέλσο (66′ Φερνάντες), Παρέδες (77′ Ροντρίγκες), Παλάσιος, Ντι Μαρία (77′ Καρμπόνι), Γκαρνάτσο (66′ Γκονζάλες), Λαουτάρο Μαρτίνες

ΠΕΡΟΥ: Γκαλιέσε, Σόνε, Κόρσο, Ζαμπράνο, Κάλενς, Λόπεζ (78′ Κουέβα), Πένια, Καρταχένα (46′ Καστίγιο), Φλόρες (56′ Ριβέρα), Ρέινα (63′ Ζανελάτο), Γκερέρο (56′ Λαπαντούλα)

Προκρίθηκε ο Καναδάς

Στο Ορλάντο, ο Καναδάς έγραψε ιστορία, αφού, στην παρθενική του παρουσία σε Copa America, κατάφερε να περάσει στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Οι Καναδοί, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 27ο λεπτό, πήραν τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας, 0-0, και πέταξαν έξω τους Χιλιανούς, νικητές της διοργάνωσης το 2015 και το 2016.

Η Χιλή ήθελε, οπωσδήποτε, τη νίκη και στα πρώτα λεπτά είχε δυο καλές στιγμές με τον Ντάβιλα. Όμως, στο 27ο λεπτό, έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Σουάζο είδε δυο φορές, σε διάστημα 15 λεπτών, την κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Έτσι, για δεύτερη φορά στο τουρνουά, οι Καναδοί βρέθηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα και, αμέσως, βγήκαν μπροστά για το γκολ.

Έχασαν ευκαιρίες, όμως, ένιωσαν ακόμα καλύτερα όταν έμαθαν ότι η Αργεντινή είχε ανοίξει το σκορ απέναντι στο Περού. Πλέον, μια ισοπαλία αρκούσε στον Καναδά, όμως, η Χιλή έφτασε κοντά στο να κάνει το 1-0, όταν, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Λιτσνόφσκι έπιασε την κεφαλιά και ο Καναδός γκολκίπερ, ο Κρεπό, έδιωξε σε κόρνερ. Οι Καναδοί κράτησαν το «μηδέν» και, στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσουν την Βενεζουέλα, ενώ, η Χιλή δεν θα βρίσκεται στη νοκ άουτ φάση του Copa America, για πρώτη φορά από το 2004.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κρεπό, Τζόνστον, Μπομπίτο, Κορνέλιους, Ντέιβις, Εουστάκιο, Τζόναθαν Οσόριο, Σάφελμπουργκ (65′ Μιγιάρ), Λαριέα (76′ Μπιουχάναν), Ντέιβιντ (90’+4′ Μίλερ), Λάριν (76′ Ολουβασέγι)

ΧΙΛΗ: Αρίας, Ίσλα, Μαριπάν, Λιτσνόφσκι, Σουάζο, Νούνιες (46′ Πούλγκαρ), Ετσεβερία (82′ Πέρεζ), Ντάριο Οσόριο (30′ Γκαλντάμες), Σάντσες, Ντάβιλα (77′ Μπρέρετον), Βάργκας (46′ Μπολάδος)

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024