Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
live
Live: Ταυτόχρονες πολύνεκρες επιθέσεις του Ισραήλ σε βόρεια και νότια Γάζα - Σκληρές μάχες στη Σουτζάγια

Live: Ταυτόχρονες πολύνεκρες επιθέσεις του Ισραήλ σε βόρεια και νότια Γάζα – Σκληρές μάχες στη Σουτζάγια

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Το Ισραήλ συνεχίζει να «σφυροκοπά» τη Γάζα - Καμία πρόοδος στις συνομιλίες για εκεχειρία - Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα

Ταυτόχρονες χερσαίες επιθέσεις του Ισραήλ είναι σε εξέλιξη σε Σουτζάγια και Ράφα στη βόρεια και νότια Γάζα, αντίστοιχα.

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς και αυτός της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ επιβεβαίωσαν ότι εμπλέκονται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στη Σουτζάγια.

Ο Οσάμα Χαμντάν, αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός, αλλά η παλαιστινιακή οργάνωση παραμένει έτοιμη να «αντιμετωπίσει θετικά» κάθε πρόταση που περιλαμβάνει «μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

16:45 Οι ανθρώπινες απώλειες στη Δυτική Όχθη μετά τις 7 Οκτωβρίου

Πηγή: Al Jazeera

16:36 Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού: Η επίθεση στη Νουρ Σαμς στόχευσε σπίτι μαχητών

Το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ ανέφερε ότι η επίθεση σε σπίτι στη Νουρ Σαμς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ήταν μια από καιρό σχεδιασμένη επιχείρηση, με στόχο τέσσερα υψηλόβαθμα μέλη μιας τοπικής ένοπλης οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός του Ισραήλ παρακολουθούσε το σπίτι των Παλαιστινίων και διαπίστωσε ότι οι μαχητές βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Πλάνα από τα επακόλουθα της επίθεσης που μοιράστηκαν σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο ελέγχου γεγονότων Sanad του Al Jazeera, δείχνουν καπνό να βγαίνει από ένα κτίριο κατοικίας που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και αρκετούς άνδρες να ψάχνουν στα ερείπια.

Δείτε σχετικό βίντεο:

16:27 «Η συνείδηση της ανθρωπότητας απουσιάζει» στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι λέει ότι η Μέση Ανατολή περνάει «σοβαρές αλλαγές» εξαιτίας της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα.

Κατηγόρησε τους ηγέτες του Ισραήλ ότι προσπαθούν να «επιβάλουν τον αναγκαστικό εκτοπισμό (σ.σ. των Παλαιστινίων) προς τα αιγυπτιακά εδάφη».

Σε αυτόν τον πόλεμο «η συνείδηση της ανθρωπότητας απουσίαζε και η διεθνής κοινότητα παρέμεινε σιωπηλή, στρέφοντας το πρόσωπό της μακριά από δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα», δήλωσε ο Σίσι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

16:18 Σειρήνες ακούγονται στο βόρειο Ισραήλ

Σύμφωνα με τη Haaretz, σειρήνες που προειδοποιούν για ρουκέτες ακούγονται στο βόρειο Ισραήλ.

16:08 Τα Ηνωμένα Έθνη μεταφέρουν ανθρωπιστικές προμήθειες από την προβλήτα της Γάζας μετά την προσωρινή αναστολή των επιχειρήσεων

Τα Ηνωμένα Έθνη μεταφέρουν χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικών προμηθειών από την προβλήτα που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, μετά την αναστολή λειτουργίας του προσωρινού λιμανιού λόγω κακών καιρικών συνθηκών, δήλωσε την Κυριακή αξιωματούχος για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν την Παρασκευή να μεταφέρουν τη συσσωρευμένη βοήθεια, κυρίως τρόφιμα, σε αποθήκες, δήλωσε στο dpa η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), Αμπίρ Ετέφα.

Η επιχείρηση μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη και η ολοκλήρωσή της εξαρτάται από την «ευκολία μετακίνησης» στο εσωτερικό του παράκτιου θύλακα, πρόσθεσε η Ετέφα, λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα για την τύχη της προβλήτας.

15:59 Νέα επίθεση του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα – Τέσσερις νεκροί

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού στην Μπέιτ Λαχίγια, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους σε πλήγματα στη γειτονιά Τούφα της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν επίσης μια πολυκατοικία στη συνοικία Σάμπρα της πόλης της Γάζας, στα δυτικά. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Νωρίτερα, ένα τουλάχιστον άτομο σκοτώθηκε στην περιοχή Νταράτζ της πόλης της Γάζας. Οι επιθέσεις έρχονται εν μέσω μιας σφοδρής ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στη γειτονική συνοικία Σουτζάγια, η οποία διανύει την τέταρτη ημέρα της.

15:49 Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες στη Δυτική Όχθη μετά από ισραηλινή επίθεση

Ένα άτομο έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκε από επίθεση του Ισραήλ στη Νουρ Σαμς στη Δυτική Όχθη και άλλα πέντε έχουν τραυματιστεί, δύο από αυτά σοβαρά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η Νουρ Σαμς, γνωστή ως κέντρο της παλαιστινιακής αντίστασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχει αντιμετωπίσει τακτικές ισραηλινές επιδρομές και επιθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, αναφέρει το Al Jazeera.

14:20 Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη νίκη»

13:15 Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε στους 37.877

Τουλάχιστον 37.877 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Άλλοι 86.969 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου, πρόσθεσε.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος με χιλιάδες πτώματα θαμμένα στα συντρίμμια των βομβαρδισμένων κτιρίων.

12:30 Ισραηλινή επίθεση στη Σουτζάγια: «Δεν σταμάτησαν ποτέ να πυροβολούν»

11:50 Ισραηλινός υπουργός προς το Ιράν: Όσοι απειλούν με καταστροφή αξίζουν την καταστροφή

Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς λέει ότι η προειδοποίηση του Ιράν για έναν «εξουδετερωτικό πόλεμο» σε περίπτωση επίθεσης στον Λίβανο το καθιστά άξιο καταστροφής.

«Ένα καθεστώς που απειλεί την καταστροφή αξίζει να καταστραφεί», είπε ο Κατς σε ανάρτησή του στο X. Είπε επίσης ότι το Ισραήλ θα ενεργήσει με πλήρη ισχύ κατά της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ εάν δεν σταματήσει να πυροβολεί εναντίον του Ισραήλ από τον Λίβανο και απομακρυνθεί από το σύνορο.

11:40 Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι τα αεροσκάφη του βομβάρδισαν την επιχειρησιακή υποδομή της Χεζμπολάχ και μια στρατιωτική δομή στις πόλεις Taybeh και Rab Thalateen στο νότιο Λίβανο.

Οι επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

11:20 115.000 Παλαιστίνιοι από τη Γάζα έχουν καταφύγει στην Αίγυπτο

Ο αριθμός περιλαμβάνει αρκετές χιλιάδες άρρωστους και τραυματίες Παλαιστίνιους που απομακρύνθηκαν ιατρικά, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη την παλαιστινιακή πρεσβεία στο Κάιρο.

Οι υπόλοιποι έφτασαν στην Αίγυπτο με τη βοήθεια ξένων πρεσβειών ή μέσω ενός ιδιωτικού αιγυπτιακού ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο χρεώνει μεγάλα ποσά για να συντονίσει την έξοδό τους, πρόσθεσε η Post.

11:00 Επίθεση σε Ισραηλινό στην πόλη της Δυτικής Όχθης

Ένας Ισραηλινός που πέρασε «κατά λάθος» στην κατεχόμενη πόλη Qalandiya της Δυτικής Όχθης δέχτηκε επίθεση από ντόπιους το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθη να κυνηγούν το αυτοκίνητό του.

Το όχημα αργότερα συνετρίβη κοντά σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από Ισραηλινούς στρατιώτες. Αυτή τη στιγμή o άντρας νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

9:30 Οι ισραηλινές δυνάμεις συλλαμβάνουν έξι Παλαιστίνιους σε επιδρομές στη Δυτική Όχθη

Η Wafa αναφέρει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν έξι Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων:

  • Τέσσερις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην πόλη Yatta, νότια της Χεβρώνας.
  • Δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στον καταυλισμό al-Ein στη Ναμπλούς.

8:30 Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ: Παράνομο το σχέδιο του Ισραήλ να φορολογήσει τις εκκλησίες της Ιερουσαλήμ

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε δήλωση με την οποία καταδικάζει τις ισραηλινές αρχές που ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να επιβάλλουν φόρους στις εκκλησίες στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

«Το Ισραήλ είναι μια κατοχική δύναμη χωρίς κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «η επιβολή αυτών των φόρων από το Ισραήλ είναι παράνομη».

8:15 Το βρετανικό πρακτορείο αναφέρει ένα περιστατικό στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

Η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) αναφέρει ότι έλαβε μια αναφορά για ένα περιστατικό 13 ναυτικά μίλια (24 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του al-Makha (Mocha) της Υεμένης.

8:00 Χαρτογράφηση διασυνοριακών επιθέσεων Λιβάνου-Ισραήλ

Η ομάδα Interactive του Al Jazeera έχει χαρτογραφήσει όλες τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ τους τελευταίους εννέα μήνες.

INTERACTIVE - Διασυνοριακές επιθέσεις Ισραήλ-Λιβάνου Ιούνιος-1719467423

7:50 Οι μάχες συνεχίζονται στη Σουτζάια της Γάζας

Η παλαιστινιακή πολιτική προστασία και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρθηκαν σε «πολυάριθμους νεκρούς» και φυγή «δεκάδων χιλιάδων αμάχων» από προχθές Παρασκευή. Προηγήθηκε διαταγή του ισραηλινού στρατού οι άμαχοι να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τον τομέα.

«Στους δρόμους, ο κόσμος πανικοβάλλεται, είναι τρομοκρατημένος (…) Οι πάντες εγκαταλείπουν τη Σουτζάια», είπε η Σάμα Χάτζατζ, 42 ετών. «Δεν ξέρουμε γιατί (οι ισραηλινές δυνάμεις) μπήκαν στη Σουτζάια, με δεδομένο πως είχαν ήδη καταστρέψει τα σπίτια».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024