Εκλογές στη Γαλλία: Νίκη της Λεπέν, δεύτερο το Λαϊκό Μέτωπο, τρίτος ο Μακρόν

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στη Γαλλία - Ιστορικά υψηλή η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές - Προηγείται ο Εθνικός Συναγερμός, δεύτερο το Λαϊκό Μέτωπο, τρίτος ο Μακρόν

Επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις που ήθελαν τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν να επικρατεί στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την Ipsos – Talan, το ακροδεξιό κόμμα λαμβάνει 34%, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο 28,1%, η συμμαχία «Μαζί» του Εμανουέλ Μακρόν 20,3% και οι Ρεπουμπλικάνοι 10,2%.

«Τίποτα δεν έχει κερδηθεί και ο δεύτερος γύρος θα είναι καθοριστικός, για να μην πέσει η χώρα στα χέρια του συνασπισμού Nupes, μιας ακροαριστεράς με βίαιες τάσεις», ήταν η πρώτη αντίδραση της Μαρίν Λεπέν, ενώ ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ενημέρωσε πως το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα αποσύρει τους υποψηφίους του που θα βρεθούν στην τρίτη θέση καθώς κύριος σκοπός είναι να μην εκλεγεί η άκρα δεξιά.

Με τη σειρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε πως «ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο, ξεκάθαρο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στον δεύτερο γύρο».

Η καταμέτρηση των ψήφων είναι σε εξέλιξη στη Γαλλία, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί και τα πρώτα αποτελέσματα.

Θα ακολουθήσει, την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου, ο δεύτερος γύρος στον οποίο θα προκριθούν οι υποψήφιοι των δυο μεγαλύτερων σε εκλογική δύναμη κομμάτων της κάθε εκλογικής περιφέρειας, αλλά και οι υποψήφιοι που θα λάβουν πάνω από το 12,5% των εγγεγραμμένων ανά περιφέρεια ψηφοφόρων.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εκλογικών περιφερειών στη Γαλλία είναι 577 και είναι όλες μονοεδρικές.

10:55 Οι Edouard Philippe και Marine Tondelier ήταν οι πρώτες πολιτικές προσωπικότητες που ψήφισαν

Ο Marine Tondelier , ο ηγέτης των περιβαλλοντολόγων, ψήφισε στο Hénin-Beaumont στο Pas-de-Calais, τον πρώην πρωθυπουργό Edouard Philippe στην πόλη του, τη Χάβρη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κόσμος

Τα ζώδια σήμερα: Όλα τούμπα

Σήμερα αναποδογυρίζει όλη σου η πραγματικότητα- ό,τι ζώδιο κι αν είσαι. Από το πουθενά μαθαίνεις πράγματα που αλλάζουν όλα σου τα σχέδια - Τα ζώδια σήμερα.

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007