Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Επιτάχυνση» στις παραδόσεις όπλων ζητά ο Ζελένσκι - Νέα φονικά ρωσικά πλήγματα στα ανατολικά

Ουκρανία: «Επιτάχυνση» στις παραδόσεις όπλων ζητά ο Ζελένσκι – Νέα φονικά ρωσικά πλήγματα στα ανατολικά

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε αυτόν τον πόλεμο σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών», τονίζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε το Σάββατο (29/3) από τους δυτικούς συμμάχους του να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις, μετά από νέα φονικά ρωσικά πλήγματα.

«Οι αποφάσεις που έχουμε ανάγκη να ληφθούν πρέπει να επιταχυνθούν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε αυτόν τον πόλεμο σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών», τόνισε ο Ζελένσκι, ζητώντας την παράδοση όπλων για την «καταστροφή των εκτοξευτήρων ρωσικών πυραύλων».

Οι στρατιωτικές δεσμεύσεις που περιγράφονται σε 20 συμφωνίες ασφαλείας, που έχει υπογράψει το Κίεβο με τους εταίρους του, ανέρχονται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια

Έντεκα άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από ρωσικά πλήγματα κατά μιας πόλης στην επαρχία Ζαπορίζια και σε χωριά στην επαρχία Ντόνετσκ, στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Επίσης, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων πολυκατοικιών, υπέστησαν ζημιές, στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η στρατιωτική βοήθεια 60 δισ. από τους συμμάχους

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή (28/6) ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιχάλ, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δεσμεύσεις που περιγράφονται σε 20 συμφωνίες ασφαλείας, που έχει υπογράψει το Κίεβο με τους εταίρους του, ανέρχονται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που θα βοηθήσουν τη χώρα απέναντι στην Ρωσία.

«Σύμφωνα με αυτές τις συμφωνίες, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι εταίροι μας σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία συνολική στρατιωτική υποστήριξη ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως», ανέφερε ο Ντενίς Σμιχάλ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

Η Ουκρανία μάχεται κατά της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής από τον Φεβρουάριο του 2022.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024