Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, μετά την εμφάνιση αγέλης αγριογούρουνων που έκοβαν βόλτες στους δρόμους της πόλης.

Συγκεκριμένα, πρώην αντιδήμαρχος που έκανε τη βραδινή του βόλτα βρέθηκε μπροστά σε περισσότερους από δεκαπέντε αγριόχοιρους, σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο πάρκο της Μονάδας Αυτιστικών Ατόμων «Ελπίδα».

Όπως ανέφερε χθες το βράδυ ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «αγέλη αγριόχοιρων, αποτελούμενη από τουλάχιστον 15 άτομα, έκανε την εμφάνισή της απόψε πριν μία περίπου ώρα, στον χώρο του πάρκου μπροστά από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΠΙΔΑΣ στο Ωραιόκαστρο».

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με το σχετικό βίντεο, ο κ. Τσακαλίδης σημείωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι «έντρομοι» καθώς «όπως ανέφεραν δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους τις βραδινές ώρες».

«Ήταν δύο μεγαλόσωμοι αγριόχοιροι και πολλά μικρά, περί τα δεκαπέντε ζώα»

«Γινόταν χαμός»

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο grtimes.gr, ο κ. Τσακαλίδης είπε ότι έκανε τη βόλτα του και ξαφνικά είδε τα αγριογούρουνα μπροστά του.

«Δύο μεγαλόσωμα και πολλά μικρά αγριογούρουνα ηλικίας δύο – τριών, το πολύ τεσσάρων μηνών, πάνω από 15 στο σύνολο, έκαναν τη βόλτα τους σε κατοικημένη περιοχή. Γινόταν χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι πραγματικά ανάστατοι και κυριευμένοι από τον φόβο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε παρόμοιο θέαμα, συμπλήρωσε, καθώς παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινά και στα τελευταία σπίτια του Παλαιόκαστρου στον δρόμο προς Νεοχωρούδα.

Ο κ. Τσακαλίδης έσπευσε όμως να τονίσει ότι τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα δεν είναι επιθετικά, αλλά «είναι επιβλητικά, σου προκαλούν δέος και φόβο καθώς δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσουν αν κάτι τα ενοχλήσει.

Η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων είναι γεγονός, πολλές φορές πλησιάζουν ή και μπαίνουν στον αστικό ιστό της πόλης, ωστόσο όπως αναφέρει το ίδιο μέσο δεν φτάνει σε ένταση την εποχή της καραντίνας λόγω κορονοϊού, όταν είχαν εντοπιστεί αγριόχοιροι μπροστά στην είσοδο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμα και στην Πλατεία Αριστοτέλους.