Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Χίο: Απειλούνται κατοικίες - Ήχησε το 112

Φωτιά στη Χίο: Απειλούνται κατοικίες – Ήχησε το 112

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση της Χίου - Ζητείτε οι κάτοικοι του Μετοχίου να απομακρυνθούν προς την παραλία της περιοχής

Φωτιά στη Χίο ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, με τη φωτιά να μαίνεται και να εξαπλώνεται ταχύτατα νότια της περιοχής, απειλώντας σπίτια και περιουσίες.

Όπως δήλωσε στο politischios.gr, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 9 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Επιπλέον αναμένεται η άφιξη μίας ομάδας δασοκομάντος από τη Λέσβο. Επιχειρούν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και ιδιωτικές, καθώς και μηχανήματα έργου του Στρατού.

Η φωτιά καίει κυρίως δασική και αγροτική έκταση, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας την αντιμετώπισή της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο κ. Ζώας τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να παραμείνουν ασφαλείς.

Φωτιά: «Απομακρυνθείτε προς παραλία»

Επιπλέον στάλθηκε μήνυμα από το 112, το οποίο ζητά από τους κατοίκους του Μετοχίου να απομακρυνθούν προς την παραλία της περιοχής.

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024