Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Συνεχίζεται η κατάσβεση σε Ζάκυνθο και Δίστομο  - Χωρίς ενεργό μέτωπο η Σταμάτα

Φωτιά: Συνεχίζεται η κατάσβεση σε Ζάκυνθο και Δίστομο – Χωρίς ενεργό μέτωπο η Σταμάτα

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη Ζάκυνθο αναμένεται να προβούν δυνάμεις και ακτοπλοϊκώς για την κατάσβεση της φωτιάς

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά σε Ζάκυνθο, Δίστομο και Κερατέα, μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές, με τους ισχυρούς ανέμους  που έπνεαν εχθές σε ολόκληρη τη χώρα να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε Ζάκυνθο και Δίστομο.

Συγκεκριμένα στο νησί του Ιονίου επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων ενώ αναμένεται από ώρα σε ώρα να προβούν δυνάμεις και ακτοπλοϊκώς. Σημειώνεται ότι η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στο βουνό στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, μακριά ωστόσο από τον οικισμό.

Στο Δίστομο, στη φωτιά που εκδηλώθηκε επίσης σε δασική έκταση το απόγευμα της Κυριακής (30/6) επιχειρούν αυτή τη στιγμή 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί  δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Κερατέα και Σταμάτα

Στη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές. Στο σημείο παρέμειναν και επιχειρούσαν όλο το βράδυ 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα.

Σημειώνεται πως ήχησε πολλές φορές και το 112 καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Ένας νεκρός από ανακοπή

Η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της φωτιάς ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον 45χρονο χωρίς τις αισθήσεις του.

Στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Sports in

Επίσημο: Στη Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος (pic, vid)

Η Νιούκαστλ έκανε δικό της τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, με τις «καρακάξες» να ανακοινώνουν την αγορά του Έλληνα κίπερ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024