Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07) κοντά στην περιοχή «Πόρτες» στην Αντιμάχεια της Κω κατευθύνεται προς Καρδάμαινα και στο νησί έχει σημάνει συναγερμός.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία ρίχτηκε στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα που ξεπήδησαν σε χορτολιβαδική έκταση με ισχυρές δυνάμεις.

Αρχικά στη μάχη της κατάσβεσης (κεντρική φωτογραφία: vimatisko.gr) ρίχτηκαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο ενώ στις προσπάθειες προστέθηκαν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Αργότερα ήρθαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Ptz-2 τα οποία επιχειρούν μαζί με το ελικόπτερο.

112 στην Καρδάμαινα

Αργά το μεσημέρι η φωτιά ξέφυγε με κατεύθυνση προς Καρδάμαινα, τουριστική περιοχή που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Άμεσα στους κατοίκους της Καρδάμαινας, εστάλη μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν και να μετακινηθούν προς Αντιμάχεια, ενώ έφτασαν και τουριστικά λεωφορεία για την ενοίκων των ξενοδοχείων οι οποίοι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,  παραμένουν στα καταλύματά τους, σε ετοιμότητα, έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί, να μεταφερθούν.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες στο κέντρο της Καρδάμαινας, έχουν κλείσει τα καταστήματά τους και αναμένουν εντολές για το αν πρέπει να απομακρυνθούν από το χωριό.