Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Ζάκυνθο διασκέδαζαν σε πανηγύρι ενώ η φωτιά έκαιγε πίσω τους

Στη Ζάκυνθο διασκέδαζαν σε πανηγύρι ενώ η φωτιά έκαιγε πίσω τους

Πανηγύρι στη Ζάκυνθο: Ατάραχοι οι συμμετέχοντες ενώ ένα χιλιόμετρο μακριά η φωτιά καταπίνει δασική έκταση.

Νύχτα αγωνίας για τη Ζάκυνθο εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην Αγία Μαρίνα όμως ένα χιλιόμετρο μακριά, στο πανηγύρι των Αγίων Πάντων, «δεν έτρεχε κάστανο».

Μεγάλες αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά το βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Forecast Weather GREECE» που δείχνει ατάραχους τους συμμετέχοντες, στο πανηγύρι στους Αγίους Πάντες, να διασκεδάζουν παρά το πύρινο μέτωπο και τους έντονους καπνούς που φαίνονται πίσω τους.

Φαγητό, ποτό, χοροί και το δάσος να καίγεται

Η ορχήστρα παίζει δημοτικά τραγούδια και ο κόσμος χορεύει ενά οι πύρινες γλώσσες καταπίνουν το δάσος. Δεν φαίνεται να πτοείται κανείς. Άλλοι παραμένουν ατάραχοι στα τραπέζια τους τρώγοντας και πίνοντας και οι υπόλοιποι έχουν ανέβει στην πίστα και χορεύουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

«Μια-δυο ώρες μείνανε εκεί τα παιδιά…»

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Δημήτρης Κωστής, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS δίνει τη δική του εκδοχή και εξηγεί τι έγινε το βράδυ της Κυριακής, με τα γλέντια και τους χορούς.

«Κάτσανε κάνα δυο ώρες και φύγανε μετά, δεν ήταν πανηγύρι να πάει μέχρι το πρωί, μια-δυο ώρες μείνανε εκεί τα παιδιά μετά φύγανε» ήταν τα λόγια του κοινοτάρχη που δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα.

Οι καμπάνες του χωριού αρχίζουν να χτυπούν για να προειδοποιήσουν τον κόσμο και η αστυνομία έχει βγει στους δρόμους για προληπτικούς λόγους.

Κακή φωτιά… εμφανίστηκε «αφού ξεκίνησε το πανηγυράκι»

«Εδώ στη Ζάκυνθο, ήτανε και ξένοι άνθρωποι, δεν ήταν μόνο χωριανοί… όλοι έχουνε κάθε βράδυ μουσικές στις επιχειρήσεις τους, έπρεπε λοιπόν εχθές το βράδυ, αφού ξεκίνησε το πανηγυράκι το δικό μας, να εμφανιστεί η φωτιά. Εμείς πήγαμε σαν εθελοντική ομάδα που είμαστε, εγώ με τους χωριανούς μου κι ό,τι μηχάνημα είχαμε στη φωτιά και μείνανε πίσω τα γυναικόπαιδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Οι πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά άρχισε να τίθεται σε έλεγχο, με τα βίντεο από το πανηγύρι να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Οι εικόνες από τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δείχνουν την πύρινη κόλαση και από κάτω οι χοροί να συνεχίζονται αδιάκοπα επιβιώνοντας πως «είμαστε για τα πανηγύρια».

«Μέχρι τις 12 ξέρουμε πως συνέχιζε το πανηγύρι»

Ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζακύνθου, μίλησε (MEGA) για τα όσα συνέβησαν.

«Είχαμε μία πολύ σοβαρή φωτιά στην Αγία Μαρίνα,. Το πανηγύρι ήταν στους Αγίους Πάντες, είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Εμείς δεν γνωρίζαμε για το πανηγύρι. Είχαμε εφιστήσει τη προσοχή μας στη φωτιά γιατί ήταν πολύ κοντά στον οικισμό. Η προσωπική μου άποψη είμαι πως θα έπρεπε να είχε σταματήσει το πανηγύρι, μέχρι τις 12 ξέρουμε πως συνέχιζε. Ήταν των Αγίων Πάντων χθες και γι’ αυτό έγινε το πανηγύρι».

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024