Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τροχαία: Ηλεκτρονικές οι κλήσεις στους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Απευθείας στο gov.gr το πρόστιμο

Τροχαία: Ηλεκτρονικές οι κλήσεις στους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Απευθείας στο gov.gr το πρόστιμο

Ο πολίτης θα ενημερώνεται άμεσα με sms και email

Τέλος στις χάρτινες κλήσεις βάζει από σήμερα η Τροχαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέρνοντας τις ηλεκτρονικές κλήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής που τέθηκα από σήμερα σε λειτουργία.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στον κάθε παραβάτη θα κοινοποιείται απευθείας στην ηλεκτρονική του θυρίδα οφειλών στο gov.gr κατά τη στιγμή της βεβαίωσης της παράβασης από τον τροχονόμο.

«Smart Policing»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια».

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024