Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Χίο: Μαίνεται εκτός ελέγχου - Πολλαπλά τα μέτωπα, σπεύδουν δυνάμεις από Λέσβο και Σάμο

Φωτιά στη Χίο: Μαίνεται εκτός ελέγχου – Πολλαπλά τα μέτωπα, σπεύδουν δυνάμεις από Λέσβο και Σάμο

Η φωτιά στη Χίο καίει ανεξέλεγκτη σε αγροτοδασική και αμιγώς δασική έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωσή της.

Περιοχές στη Χίο, όπου σήμερα (1/7) το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά και ήχησε το «112», βρίσκονται σε κίνδυνο. Εκτός από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, στο νησί επιχειρούν και αρκετά εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό, σπεύδουν δυνάμεις από τη Σάμο και τη Λέσβο, ενώ ήδη επιχειρούν 7 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Δυστυχώς, τα πύρινα μέτωπα στο νησί είναι πλέον πολλαπλά, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Η φωτιά εκδηλώθηκε επειδή ένας άνδρας επιχείρησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών»

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν αποκαλείται το ενδεχόμενο να απειλήσει σπίτια. Το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος γίνεται ακόμη πιο δύσκολο από το γεγονός ότι στη Χίο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εν τω μεταξύ, το politischios.gr αναφέρει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε επειδή ένας άνδρας, παρά την απαγόρευση καύσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και παρά τους ανέμους, επιχείρησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών.

Η φωτιά από τα Θυμιανά Χίου:

Η φωτιά από την Κοινή Χίου:

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σύντομα ως προς τη διάμετρό της. Μήνυμα από το «112» της Πολιτικής Προστασίας κάλεσε όλους όσοι βρίσκονταν στο Μετόχι να μεταβούν άμεσα στην παραλία της εν λόγω περιοχής.

Μέχρι και πριν από λίγο, η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη σε αγροτοδασική και αμιγώς δασική έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωσή της προς την περιοχή Αψιλές, όπου υπάρχει μεγάλος πνεύμονας πρασίνου με πυκνή δεντροκάλυψη.

Ένα από τα πύρινα μέτωπα στη Χίο

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024