Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος: Απίστευτο βίντεο με γλέντι σε πανηγύρι την ώρα που το νησί καιγόταν

Ζάκυνθος: Απίστευτο βίντεο με γλέντι σε πανηγύρι την ώρα που το νησί καιγόταν

«Η Ελλάδα σ' ένα βίντεο...», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο X (πρώην Twitter)

Τεράστια φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στη Ζάκυνθο σε δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας με τους ισχυρούς βόρειους ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες. Στο έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν ο Δήμος Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με υδροφόρες.

Στο μεταξύ όσο η φωτιά μαινόταν και ορισμένοι πάλευαν να την περιορίσουν, κάποιοι άλλοι φαίνεται πως δεν πτοήθηκαν στιγμή και συνέχισαν να διασκεδάζουν σε πανηγύρι του χωριού. Οι εικόνες από το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο X δείχνει την πύρινη κόλαση και από κάτω οι χοροί να συνεχίζονται αδιάκοπα.

«Απίστευτο. Καίγεται και η Ζάκυνθος. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου αλλά το γλέντι καλά κρατεί», είναι η λεζάντα της ανάρτησης.

«Η επιτομή της αθλιότητας αυτού του λαού»

Φυσικά τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευση δεν άργησαν να έρθουν με πολλούς χρήστες να απορούν με την αναισθησία των κατοίκων και μη.

«Η Ελλάδα σ’ ένα βίντεο…», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας.

«To να χορεύεις στο πανηγύρι του χωριού, ενώ κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι σου το δάσος καίγεται, είναι η επιτομή της αθλιότητας αυτού του λαού», έγραψε ένας άλλος.

«Καίγονται τα πάντα γύρω τους κι αυτοί στην κοσμάρα τους. Πόση αναισθησία πια», σχολίασε ένας τρίτος.

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση

Να σημειωθεί ότι ξημερώματα Δευτέρας (1/7) το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου εξέδωσε σχετική ενημέρωση όπου ανέφερε ότι η εικόνα της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη, ωστόσο παραμένει κρίσιμη η κατάσταση.

«Αναμένουμε τη συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες», καταλήγει η ενημέρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο.
Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ.
Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών(3) ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες”

Sports in

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έκλεισε σπουδαίο deal με τους Λος Άντζελες Κλίπερς

Πολύ σημαντική εξέλιξη στην καριέρα του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, που αποχαιρέτησε οριστικά τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη και είναι έτοιμος για την επιστροφή του στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024