Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Μαγευτικές εικόνες από ψηλά της παραλίας Φαλάσαρνα

Διακοπές: Μαγευτικές εικόνες από ψηλά της παραλίας Φαλάσαρνα

Η ατελείωτη χρυσή ακτή και το απέραντο μπλε της Μεσογείου την ανέδειξαν στην 6η καλύτερη παραλία της Ευρώπης για το 2024, σύμφωνα με το Tripadvisor

Είναι γνωστό ότι η δυτική Κρήτη έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Μία από τις πιο διάσημες είναι η παραλία Φαλάσαρνα χαρακτηριστική για την… ατελείωτη ακτή της και τη θάλασσα που ανοίγεται ανεμπόδιστα στον ορίζοντα.

Εντυπωσιακό βίντεο από drone δείχνει τη συγκλονιστική παραλία της Κρήτης από ψηλά, με πλάνα που «κόβουν» την ανάσα.

Εντυπωσιακά πλάνα από τη Φαλάσαρνα

Με την υπέροχη, ψιλή, λευκή άμμο και τα ζεστά και κρυστάλλινα νερά της περιλαμβάνεται πάντοτε μέσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Η Φαλάσαρνα βρίσκεται 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου. Η Φαλάσαρνα αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Η Φαλάσαρνα έχει ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού της κάλλους.

Κοιτάζοντας προς τα Φαλάσαρνα από το λόφο μετά το χωριό Πλάτανος, φαίνονται πολλά θερμοκήπια, καθώς η περιοχή είναι ιδανική για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών.

Μπροστά απλώνονται δύο παραλίες, που χωρίζονται από λίγους αμμόλοφους: η νότια παραλία -γνωστή ως Παχιά Άμμος- είναι μεγαλύτερη και ευρύτερη.

Υπάρχουν δύο ακόμη παραλίες νοτιότερα: μια αμμώδης παραλία με βράχια στο κάτω μέρος και μια παραλία με βότσαλο δίπλα στο λιμανάκι.

Φαλάσαρνα: 6η καλύτερη παραλία της Ευρώπης για το 2024

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Tripadvisor ανέδειξε φέτος την παραλία Φαλάσαρνα ως την 6η καλύτερη παραλία της Ευρώπης μεταξύ των 25 κορυφαίων.

«Ροζ άμμος, γαλάζια νερά, εντυπωσιακά βουνά, απίστευτα ηλιοβασιλέματα – η παραλία Φαλάσαρνα ξεχωρίζει για τη θέα της. Αφού τα απολαύσετε όλα, κολυμπήστε με αναπνευστήρα ή χαλαρώστε στην απαλή άμμο και, στη συνέχεια, τσιμπήστε κάτι σε ένα κοντινό μπαρ ή καφετέρια.

Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες και διαθέτει εγκαταστάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεά, όπως τουαλέτες και χώρο στάθμευσης», επισημαίνει το Tripadvisor.

Sports in

Τάισον: «Χαρούμενος που πήρα ακόμη ένα βραβείο, ανυπομονώ για τη νέα σεζόν» (pic)

Ο Τάισον αναφέρθηκε στο βραβείο του καλύτερου πασέρ του πρωταθλήματος, αλλά και στη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024