Μετρώντας αντίστροφα για τις διακοπές, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να οργανώσουμε τη λίστα με τα βιβλία που θα πάρουμε μαζί. Όπως κάθε χρόνο, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα βρίσκονται σε κάθε αποσκευή, με αναγνώσματα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Είτε αγαπάς το ιστορικό μυθιστόρημα είτε το feelgood, είτε είσαι γονιός είτε φαν του σασπένς ή… της ραπ, ετοιμάσου να ζήσεις φέτος τις πιο αξέχαστες αναγνωστικές εμπειρίες!

Και για να μη χαθούμε σε ατελείωτες λίστες, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προτείνουν 5 βιβλία που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.

 

  1. Δικά μας παιδιά

Συγγραφέας: Σοφία Νικολαΐδου

Τα Δικά μας παιδιά της Σοφίας Νικολαΐδου είναι μια ιστορία για ένα ραπ συγκρότημα, για τα όνειρα που παίρνουν εκδίκηση, για τα παιδιά που έσωσε η μουσική. Φωνές και ουρλιαχτά στο γήπεδο, στη θύρα με τα θηρία. Αίμα στα πεζοδρόμια. Μανάδες με κότσια. Πατεράδες που γίνονται μάνες στα ζόρικα. Δυο γενιές – και γκρεμός ανάμεσα. Θα έρθει η στιγμή που θα απλώσουν το χέρι; Αυτή είναι μια ιστορία για όσα ξέρουμε, αλλά και για όσα δεν θα μάθουμε ποτέ. Γιατί κάθε γενιά νομίζει ότι προστατεύει τα παιδιά της. Μα, αν ακούσουμε την ιστορία από την άλλη πλευρά, θα δούμε ότι και τα παιδιά προστατεύουν τους γονείς από όσα δεν θα υποψιαστούν – και ευτυχώς.

  1. Ανέσπερος

Συγγραφέας: Μαίρη Κόντζογλου

Η «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γέννησε μια συγκλονιστική διλογία για έναν μεγάλο αγώνα, έναν έρωτα και τον τόπο που έθρεψε θεούς και ήρωες. Ο Ανέσπερος, το δεύτερο μέρος της διλογίας «Από ήλιο σε ήλιο», φωτίζει τις διαφορετικές πλευρές της ιστορίας, αντλώντας έμπνευση από ιδέες ελευθερίας, με φόντο τη μυθολογία, τη φύση και τη θάλασσα της Σερίφου.

  1. Αγαπημένα πράγματα

Συγγραφέας: Lauren Bravo

Μετάφραση: Ζωή Κόκκα

Αν το καλοκαίρι είναι για σένα η εποχή της ξεκούρασης και της προετοιμασίας για νέα ξεκινήματα, τότε το λογοτεχνικό ντεμπούτο της Lauren Bravo Αγαπημένα πράγματα είναι το αισιόδοξο και έξυπνο βιβλίο που σου ταιριάζει! Ένα feelgood μυθιστόρημα γεμάτο ζωή, αγάπη και ιστορίες που κρύβονται ακόμα και στα πιο απλά αντικείμενα. Με την υπέροχη μετάφραση της Ζωής Κόκκα, θα σε ενθουσιάσει αυτό το βιβλίο που μιλάει για τη φιλία, την απώλεια και το πώς να ξαναβρίσκεις τον δρόμο σου.

  1. Η χίμαιρα

Συγγραφέας: Camilla Lackberg, Henrik Fexeus

Μετάφραση: Αγγελική Νάτση

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε προειδοποιούν: Προτού ξεκινήσεις να διαβάζεις τη Χίμαιρα βάλε έξτρα δόση αντηλιακού, καθώς ενδέχεται να παραμείνεις στην ξαπλώστρα για ώρες! Το εκρηκτικό φινάλε της ανατριχιαστικής τριλογίας των Camilla Lackberg και Henrik Fexeus είναι γεγονός. Η αστυνόμος Μίνα Νταμπίρι και ο πνευματιστής Βίνσεντ Βάλντερ έρχονται αντιμέτωποι με μια περίπλοκη υπόθεση στα έγκατα της Στοκχόλμης. Με την εξαιρετική μετάφραση της Αγγελικής Νάτση, η καθηλωτική πλοκή θα σε κάνει να ξεχάσεις ακόμα και τις ρακέτες που βροντοχτυπούν δίπλα σου!

  1. Έλα να ψηλώσουμε μαζί: 104 αληθινές ιστορίες γονεϊκότητας

Συγγραφέας: Μάριος Μάζαρης

Εικονογράφηση: Missy Merida

Πολλοί γονείς νιώθουν πως επιπλέουν, άλλοι πνίγονται, λίγοι αισθάνονται άνετα με το κολύμπι. Αν το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με το παιδί σου, το Έλα να ψηλώσουμε μαζί είναι το τέλειο βιβλίο για σένα! Ένα διαδραστικό βιβλίο γονεϊκότητας για όλους από τον αγαπημένο συγγραφέα και δάσκαλο μικρών και μεγάλων Μάριο Μάζαρη, aka @schoolmarius. Με την πρωτότυπη εικονογράφηση της Missy Merida, είναι γεμάτο αληθινές ιστορίες στοργής, τρυφερότητας, αγκαλιάς.