«Είναι προκλητική η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα, τόσο για τις ίδιες τις καταστροφές από τις πυρκαγιές, όσο και για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, κυρίως με μέτρα πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τα οποία είχαν έγκαιρα επισημάνει το ΚΚΕ και τα σωματεία των πυροσβεστών», σημειώνει ο Περισσός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως τονίζει, μάλιστα, «αφού ‘τα δύσκολα είναι μπροστά μας’ (σ.σ. φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός), η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από διαπιστώσεις, πίσω από την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν τα σπίτια τους».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική»

«Εδώ και τώρα να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν τα δάση και να μην έχουμε άλλες καμένες περιουσίες και απώλειες ζωών, όπως είναι η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό για την αποτελεσματική παρέμβασή τους μέσα στα δάση, η εξασφάλιση των αναγκαίων δικτύων υδατοδεξαμενών και πυροσβεστικών κρουνών και η ένταση των έργων καθαρισμών στο πλαίσιο διαχείρισης των δασών», καλεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση.

Για να καταλήξει πως «τελικά, αυτό που βλέπουν όλοι είναι η συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής, που στο όνομα του κέρδους και του κόστους-οφέλους ουσιαστικά μεταθέτει τα πάντα στην ‘ατομική ευθύνη’, στις μελέτες πυροπροστασίας των κατοικιών που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες με το ανάλογο ‘χαράτσι’, την ώρα που βρισκόμαστε στον Ιούλιο και το κράτος δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν την αποκομιδή των όγκων των κλαδιών που βρίσκονται στους δρόμους».