Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Μόνο ντροπή - Ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» για τις φωτιές

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Μόνο ντροπή – Ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» για τις φωτιές

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του άμεσα, «γιατί το επιχείρημα της 'ατομικής ευθύνης' έχει γίνει, πλέον, στάχτη…»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, αναφορικά με τα όσα είπε για τις πυρκαγιές στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο ‘ντροπή’: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο που δεν πανηγύρισε σήμερα κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, επειδή ‘κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα σε Πάρνηθα και Σταμάτα’», σημειώνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Υποστηρίζει πως «είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ξεχάσει πως από το 2019 μέχρι και σήμερα η Πάρνηθα έχει καταστραφεί από τις διαδοχικές πυρκαγιές, σχεδόν κάθε χρόνο: 2019, 2021, 2023, 2024», ενώ ελπίζει και εύχεται «να μην υπάρξει συνέχεια σε αυτό το καταστροφικό χρονολόγιο».

«Το επιχείρημα της ‘ατομικής ευθύνης’ έχει γίνει, πλέον, στάχτη»

«Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η Πάρνηθα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δασικής της κάλυψης», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει ως «ντροπή διπλή», το ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της ‘ατομικής ευθύνης’, λέγοντας πως η μάχη με τις πυρκαγιές δεν θα κερδηθεί ‘χωρίς τη συνδρομή των πολιτών’».

«Μπορεί να μοιάζει ‘αθώα’ η έκφραση του πρωθυπουργού, αλλά οι πολίτες ξέρουν πια καλά γιατί την επικαλείται: για να κουκουλώσει τις ευθύνες του για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, αν επαναληφθούν οι τραγωδίες των προηγούμενων ετών με τις εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα», τονίζει, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αναλάβει τις ευθύνες του άμεσα, γιατί το επιχείρημα της ‘ατομικής ευθύνης’ έχει γίνει, πλέον, στάχτη…»​, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024