Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία – Βέλγιο 1-0: Το αυτογκόλ του Βερτόνγκεν έστειλε τους «τρικολόρ» στα προημιτελικά

Γαλλία – Βέλγιο 1-0: Το αυτογκόλ του Βερτόνγκεν έστειλε τους «τρικολόρ» στα προημιτελικά

Με αυτογκολ του Γιαν Βερτόνγκεν στο 85ο λεπτό η Γαλλία βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του Βελγίου και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2024.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2024 πανηγύρισε η Γαλλία, με τους «τρικολόρ» να καταφέρνουν να κάμψουν την αντίσταση του Βελγίου, επικρατώντας με 1-0 απέναντι στην ομάδα των Ντε Μπρόινε και Λουκάκου.

Πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά στη φετινή διοργάνωση το… αυτογκόλ καθώς εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ ήταν ο Γιαν Βερτόνγκεν, που έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από ενέργεια του Κόλο Μουανί.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι πρωταθλητές κόσμου το 2018 δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους (ακόμα ένα στη φετινή διοργάνωση) και κινδύνεψαν κυρίως από μακρινά σουτ των Βέλγων, η ομάδα του Ντεσάμπ πήρε τελικά την πρόκριση για την επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία-Σλοβενία.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε χαρακτηριστικά χαμηλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικές. Η Γαλλία είχε μια καλή στιγμή στο 34′ με τον Τουράμ να δοκιμάσζει να σκοράρει με κεφαλιά από καλή θέση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει εστία. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και χωρίς κάποια να έχει ξεχωρίσει.

Στο δεύερο μέρος οι Γάλλοι έγιναν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν να διασπάσουν τη γραμμή άμυνας του Βελγίου κυρίως με εμπνεύσεις του Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ το Βέλγιο είχε τις στιγμές του κυρίως με τα σουτ των Λουκάκου στο 71′ και Ντε Μπρόινε στο 83′, τα οποία όμως δεν δημιούργησαν πρόβήμα στον Μενιάν. Εν τέλει δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ που έκρινε το ματς για τους Γάλλους. Μετά από ωραία κυκλοφορία, η μπάλα έφτασε στον Κόλο Μουανί μέσα στην περιοχή με τον Γάλλο επιθετικό να κάνει όμρφη ενέργεια και να σουτάρει με το δεξί.

Η μπάλα δεν φάνηκε να έχει πορεία προς το τέρμα, ωστόσο χτύπησε πάνω στο πόδι του Βερτόνγκεν και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Καστέλς, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τίποτα δεν άλλαξε στον χρόνο που απέμενε κι έτσι η Γαλλία πανηγύρισε μια δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά ενώ το Βέλγιο αποχαιρέτισε τη διοργάνωση.

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπα, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Γκριεζμάν, Ραμπιό, Τουράμ, Εμπαπέ.

Βέλγιο: Καστέλς, Καστάν, Φαές, Φερτόνχεν, Τεάτ, Ονανά, Οπέντα, Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Λουκακού.

Sports in

Γαλλία: Αναζητεί λύση στο πρόβλημα της αφλογιστίας

Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας, ελάχιστους πείθει πως αποτελεί το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024