Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ είχε τον ρόλο του από μηχανής Θεού για την Αγγλία, σ’ ένα παιχνίδι που λίγο έλλειψε να εξελιχθεί σε… τραγωδία για τους Άγγλους.

Ο νεαρός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είχε γενέθλια μια μέρα πριν το ματς με τους Σλοβάκους, κράτησε «ζωντανή» την εθνική ομάδα της χώρας του και το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού σε όλη την Αγγλία.

Αν μη τι άλλο αυτό το γκολ μπορεί να χαρακτηριστεί και… φιλί ζωής για τα «λιοντάρια» αλλά και για τον προπονητή τους, Γκάρετ Σάουθγκεϊτ.

Αν η Αγγλία δεν είχε προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα μιλούσαμε για μεγάλο κάζο, ίσως το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων για τους Άγγλους και ο Σάουθγκεϊτ θα πήγαινε σπίτι του.

Ο Μπέλινγκχαμ είχε όμως άλλη άποψη και με ένα υπέροχο γκολ έκανε την διαφορά στις καθυστερήσεις.

Το στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την εκτελεστική ικανότητα του νεαρού μεσοεπιθετικού, όταν το ματς είναι στις καθυστερήσεις.

Μια ματιά λοιπόν στα γκολ που έχει βάλει (με την Ρεάλ και την Αγγλία) ο Μπέλινγκχαμ μετά το 90’ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές αλλά φανερώνουν και κάτι ακόμα.

Ότι ο 21χρονος άσος των «λιονταριών» είναι ηγέτης παρά το νεαρό της ηλικίας του και είναι αυτός που θα «μιλήσει» όταν ζορίσει η κατάσταση.

Ο Μπέλινγκχαμ έχει πετύχει την σεζόν που πέρασε έξι γκολ στις καθυστερήσεις αγώνων, με αποκορύφωμα βεβαίως το τέρμα που σημείωσε στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στους Σλοβάκους.

Saved by the bell είχε τίτλο σήμερα μια αγγλική εφημερίδα, ανατρέχοντας σε παλιά αμερικάνικη σειρά κάνοντας βέβαια και λογοπαίγνιο με το επίθετο του Μπέλινγκχαμ.

Ο νεαρός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης εξελίσσεται σε ηγέτη της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας και σ’ αυτή την εξέλιξη έχει παίξει μεγάλο ρόλο η παρουσία του νεαρού άσου στο ρόστερ της «βασίλισσας».

Όλοι στην Αγγλία περιμένουν από τον 21χρονο άσο να κάνει την διαφορά και στον προημιτελικό απέναντι στην Ελβετία και γιατί όχι να οδηγήσει τα «λιοντάρια» μέχρι το τέλος του δρόμου, την κατάκτηση δηλαδή του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Και είναι σίγουρο πως αν η Αγγλία καταφέρει να πάρει το Euro θα μνημονεύεται για πάντα το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Μπέλινγκχαμ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων κόντρα στην Σλοβακία.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η αποστολή της Αγγλίας κόντρα στην Ελβετία θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, καθώς οι Ελβετοί είναι μια «καλοκουρδισμένη μηχανή». Ρωτήστε και τους Ιταλούς τι τράβηξαν και πως έχασαν τα… αυγά και τα πασχάλια στη φάση των 16 της διοργάνωσης.