Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Αναζητεί λύση στο πρόβλημα της αφλογιστίας

Γαλλία: Αναζητεί λύση στο πρόβλημα της αφλογιστίας

Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας, ελάχιστους πείθει πως αποτελεί το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά: αυτή η εθνική ομάδα της Γαλλίας, ελάχιστους πείθει πως αποτελεί το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Γιατί έτσι τη θεωρούσαν πριν από την εκκίνηση των αναμετρήσεων.

Με ποδοσφαιριστές κουρασμένους, άλλους να έχουν αφήσει πίσω τα καλά χρόνια της καριέρας τους και τον Εμπαπέ είτε να επηρεάζεται από τον τραυματισμό του στη μύτη είτε να σκέφτεται ήδη τη Ρεάλ, οι Τρικολόρ δυσκολεύονται ακόμη και στα βασικά. Ποια είναι αυτά; Μια ομάδα με (θεωρητικά) βαριά χαρτιά στην επίθεση που όμως δεν βρίσκουν δίχτυα και αδυνατούν να σημειώσουν γκολ όταν κυλά η μπάλα στο χορτάρι.

Εως τώρα έχουμε δει δύο νίκες με αυτογκόλ (με Αυστρία και Βέλγιο), μια λευκή ισοπαλία (με Ολλανδία) και ένα γκολ του Εμπαπέ (1-1 με Πολωνία) ύστερα από χτύπημα πέναλτι. Δεν λες τη συγκομιδή και λαμπερή. Μήπως, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα και ορισμένοι ποδοσφαιριστές υπερεκτιμήθηκαν; O Γκριεζμάν, παίκτης που ενώνει το κέντρο με την επίθεση, ασφαλώς και δεν συγκαταλέγεται στους τοπ της Γαλλίας σε αυτό το τουρνουά.

Το αντίθετο συμβαίνει! Ο αριστεροπόδαρος μεσοκυνηγός αδυνατεί να οδηγήσει την ομάδα, να μοιράσει σωστά τις πάσες, να απειλήσει με κάποια έμπνευσή του. Ακόμη χειρότερα, σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει βοηθήσει τον Εμπαπέ, τον παίκτη-ορχήστρα των Γάλλων που λες και τον φόρτωσε με ευθύνες το περιβραχιόνιο και παράλληλα τον βαραίνει η μάσκα, οπότε οι προσπάθειές του μένουν ημιτελείς.

Οσο για τον Ντεμπελέ, μόνιμα κινείται στα ρηχά νερά. Για τον Ζιρού των 38 ετών ισχύει το …αγνοείται και λίγοι αντιλαμβάνονται το γιατί, ο δε Μάρκους Τουράμ, ουδέποτε στη Γκλάντμπαχ ή την Ιντερ έδειξε υψηλή κλάση και αστείρευτο ταλέντο. Ποιος μένει; Ο Κόλο Μουανί, ο καλύτερος των Πετεινών στο παιχνίδι με το Βέλγιο και όντως οι αμυντικοί των Κόκκινων Διαβόλων αυτόν τον Γάλλο ένιωσαν όσο διάστημα αγωνίστηκε.

Συμπέρασμα: ο Ντεσάν μοιάζει να εγκλωβίζεται σε αδιέδοξο. Το …μαρτύρησε και ο ίδιος με τον τρόπο του, επιλέγοντας να κάνει μόλις μία αλλαγή απέναντι στο Βέλγιο. Αλλά μολονότι η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια έφτασε στα προημιτελικά, αν δεν ακολουθήσει διαφορετική ρότα, έκπληξη θα είναι αν φτάσει έως το τέλος της διαδρομής στα γήπεδα της Γερμανίας.

Sports in

Βεζένκοφ: «Προς το παρόν είμαι παίκτης των Ράπτορς – Όμορφο να σε θέλουν κι άλλες ομάδες»

Ο Σάσα Βεζένκοφ βρέθηκε σε καλοκαιρινό καμπ στην Βουλγαρία, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το μέλλον του αλλά και το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτησή του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024